Hokkaido krémová polievka

Autor receptu: levanderka

Robila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :) Fotka je z internetu ale vyzerá úplne rovnako

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hokkaido si umyjeme, nešúpeme. Rozpolíme, dužinu vydlabeme a nakrájame si tekvičku na kocky asi 2x2 cm.
  2. Pripravíme si zmes olivového oleja asi (100 ml), balzamikového octu a soli. Hokkaido dáme na pekáč, kde je papier na pečenie a touto zmesou polejeme hokkaido. Dáme do rúry na 15 minút pri teplote 180-200 °C
  3. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Na zvyšnom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zemiaky, zalejeme troškou vody a necháme ich dusiť asi 10 minút.
  4. Potom pridáme upečenú hokaido, zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne mleté korenie, muškátový oriešok, soľ a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.
  5. Ak sú už zemiaky mäkké polievku rozmixujeme ponorným mixérom, a pridáme smotanu na varenie. Počkáme kým polievočka nezovrie a odstavíme.
  6. Polievka sa môže podávať teplá ale aj studená. Navrch je dobré dať si tekvicový olej a lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť