Hokkaido krémová polievka
Autor receptu: levanderka
Robila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :)
Fotka je z internetu ale vyzerá úplne rovnako
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Hokkaido si umyjeme, nešúpeme. Rozpolíme, dužinu vydlabeme a nakrájame si tekvičku na kocky asi 2x2 cm.
- Pripravíme si zmes olivového oleja asi (100 ml), balzamikového octu a soli. Hokkaido dáme na pekáč, kde je papier na pečenie a touto zmesou polejeme hokkaido.
Dáme do rúry na 15 minút pri teplote 180-200 °C
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Na zvyšnom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zemiaky, zalejeme troškou vody a necháme ich dusiť asi 10 minút.
- Potom pridáme upečenú hokaido, zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne mleté korenie, muškátový oriešok, soľ a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.
- Ak sú už zemiaky mäkké polievku rozmixujeme ponorným mixérom, a pridáme smotanu na varenie. Počkáme kým polievočka nezovrie a odstavíme.
- Polievka sa môže podávať teplá ale aj studená. Navrch je dobré dať si tekvicový olej a lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť