Harira, sýta polievka z červenej šošovice

Autor receptu: foodissimo

Táto polievka potvrdzuje staré známe, že najjednoduchšie recepty chutia vždy najchutnejšie. Načo zbytočne prekombinovávať chute, keď sa to dá aj jednoducho. Táto výborná polievka nielen zahreje, ale poteši aj žalúdok, zastúpi plnohodnotné jedlo. Červená šošovica je zdrojom vitamínov a hlavne aj proteínov. Môžeme tak mať zdravý a výdatný obed hotový do pol hodiny. Tak už nečakajme a poďme spoločne na to.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci nasucho opražíme kmín s chilli papričkou. Keď začne kmín praskať, pridáme olivový olej a nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme asi 5 minút dozlatista.
  2. Pridáme šošovicu, rajčiny, vývar. Privedieme k varu a ďalších 15 minút varíme, kým sa uvarí šošovica.
  3. V kuchynskom robote alebo ponorným mixérom rozmixujeme polievku, nie však dohladka. Snažme sa nechať v polievke kúsky šošovice.
  4. Pridáme uvarený cícer a ešte chvíľu varíme. Dochutíme soľou, mletým čierným korením. Po odstavení zo sporáka pridáme koriandrovú vňať, aby sme polievku prevoňali a dodali ešte jemnú korenistú chuť.
  5. Polievku si určite vychutnajte s lyžičkou bieleho jogurtu. Bude chutiť ešte sviežejšie.