Guláš z tekvice hokkaido s hubami

tinca - fotkatinca, 12. októbra 2016
Guláš z tekvice hokkaido s hubami
Foto: tinca

Z tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa dám tekvicu. Keďže som dostala huby, tak som využila Zobraziť celý popisZ tekvice hokkaido je výborný guláš. Prakticky ho pripravujem ako klasický guláš, ale miesto mäsa dám tekvicu. Keďže som dostala huby, tak som využila aj tie.

25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
4 ks väčšie
1 ks veľká
3 strúčky
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
2 stonky
1 ks
1 ks väčšia
1 hrsť (čerstvé sušené)
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Tekvicu olúpeme, ostránime vnútro a pokrájame na kocky. Zemiaky tiež na kocky. Mrkvu na polkolieska, cibuľu na menšie kocky, cesnak nadrobno a papriku na širšie pásiky. Rajčinu tiež nakockujeme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu, potom pridáme stonkový zeler, oba druhy papriky, chilli papričku, cesnak a huby. Ja som mala čerstvé, môžete použiť aj sušené, ale treba ich namočiť. Alebo ak ich nemáte v obľube, tak ich vynechajte. Nakoniec pridáme tekvicu spolu s mrkvou. Posypeme drveným korením, pridáme rascu a oba druhy mletej prapriky. Zalejeme vodou a osolíme.

  3. 3

    Varíme kým tekvica nezmäkne, trvá to cca 20 minút. Dajte si pozor, aby sa vám nerozvarila, lebo by nemala peknú konzistenciu. Medzitým si uvaríme zvlášť zemiaky, pretože ich doba varenia nemusí byť rovnaká ako tekvice.

  4. 4

    Keď sú zemiaky mäkké pridáme ich k polievke, ale časť cca 2-3 PL odoberieme, pridáme k ním tiež 3-4 PL tekvice, časť vody zo zemiakov a rozmixujeme túto zmes ponorným mixérom. Pridáme k polievke, čím si ju zahustíme.

  5. 5

    Nakoniec dochutíme majoránkou, odstavíme a pridáme zmes posekaných byliniek.

  6. 6

    Podávame s chlebom, alebo ako ja som mala k nej posúchy, ktorými ma obdarila susedka. Dobrú chuť!

    Guláš z tekvice hokkaido s hubami - obrázok 6

Diskusia k receptu

venusa
Na jeseň sa s tekvicami vrece roztrhlo. Tinca mas recepty mojej chuti.
haji
Dobrá kombinace surovin, tvůj recept se mi líbí, milá @Tinca ráda bych ochutnala, určo je výborný!
marikafil
Keďže môj manžel "musí" mať polievku a tekvice máme vlastné, toto určite vyskúšam. Ďalší skvelý recept na zužitkovanie tekvice!
popoluska340
Receptik sa mi paci,ukladam na vyskusanie.Vsetky suroviny mam doma,tak hadam aj zajtra.urcite mi bude chutit.
tinca
@mirop guláš bol dosť hustý, len som zle nabrala pri servírovaní,mala som viac zospodu. Robila som to ako polievku,keď postojí ešte zhustne. A cibula bola dobre veľká.