Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské mäso ? Kto mi to zodpovedne povie ? V predajni ho mali označené ako hovädzie.......

120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som nakrájala na kocky.
  2. . Nakrájala som cibuľu , očistila som 3 strúčiky cesnaku .
  3. Najprv som chcela pridať čerstvú papriku . No spomenula som si , že som v lete robila domácu paprikovú pastu . Tak šup do špajze po ňu .Hneď som si priniesla aj hustý domáci paradajkový pretlak. Ten som pridala namiesto rajčín. Tie rajčiny , čo sa dajú teraz kúpiť vôbec nechutia ako rajčiny .
  4. Na oleji som podusila cibuľu do sklovita . Potom som ju podliala troškou vody , nechala som ju vydusiť . Opakovala som to ešte dva krát . Tým dosiahnem , že sa cibuľa dobre rozvarí .
  5. Pridala som aj paprikovú pastu ,kmín mletý a hustý domáci paradajkový pretlak .
  6. Keď sa všetka voda odparila , k cibuli som pridala mäso . Opekala som ho , kým nezbelelo .
  7. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som sladkú mletú červenú papriku , taktiež aj pálivú . Teraz som mäso osolila a okorenila.Pridala som aj prelisovaný cesnak. Podliala som asi 1 dcl teplej vody .Mäso som dusila asi 1,5 . 2 hod. Do hotového som dala tošku majoránky.Guláš som ničím nezahusťovala .
  8. Kým sa mäso dusilo , spravila som k nemu knedľu . Tu je jedna už uvarená , druhá sa ešte varí .
  9. No a po obede ku káve si dám kúsok koláča. Žebró rezy máme radi.