Grilovaný žralok pre tých, čo rybu nemusia

Autor receptu: 2010

Podla diskusie je tu vela ludi co ryby nemusia ale su ryby ktore nie su ryby.Jedna z nich je zralok , je to skor kura lebo moriak ale vobec nie ryba.Neviem preco sa bezne nepredava je este aj velmi lacny.( Lacnejsi ako pangas ).Zraloka je dobre marinovat lebo chut je velmi jemna a vobec ho necitit po rybach.Tu prikladam azijsku verziu aj pre tych co su na delenu stravu.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Maso umyjeme a nakrajame na steaky cca 2cm hrube. Do misky si pripravime zmes na drobno nakrajanej zeleniny a byliniek , limetkovej stavy a oleja sojovej omacky , sladkej chilly omacky a korenia. S limetkovu stavou pozor len tak na 30 minut, lebo ryba sa zacne "varit" pod vplivom kyseliny.Zakryjeme a odlozime do ladnicky.
  2. Mensi zrely ananas ( nas bol ananas pichlavy ) okrajame a nakrajame platky.Rozhrejeme grill ananasy som trochu poolejoval aby sa neprilepily a dal spolu so zralociny steakami a na grill. Steaky som este potrel marinadou a griloval cca 5 minut na kazdej strane, ( zalezi podla hrubky). Ananas sme otocili a grilovali pokial sa nam pekne nezkaramelizoval.
  3. Servirovali sme so zaujmavym azijskym salatom ktory bol zmes mladuckej cakanky , rukoly a thajskej fialovej maty ,cesnakovou azijskou pazitkou v naleve so soja , rybacej,citronovej travy limetky ,chilly a palmoveho cukru. Steak sme na konci pred servirovanim poliali zvyskom marinady.