Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou

Autor receptu: kucharocka123

Rýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo grilovaciu panvicu, ktorá sa v každej domácnosti určite nájde.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si koreniacu zmes. Do misky nalejeme olivový olej, pridáme koreniny a bylinky, podľa chuti osolíme a premiešame, aby sme dostali hustejšiu zmes na natieranie syra.
  2. Domácu slivkovú omáčku uvaríme z lekváru. Vložíme ho na dno menšieho kastrólika, zalejeme vodou a za stáleho miešania 2-3 minúty povaríme, aby sme dosiahli redšiu konzistenciu. Pridáme citrónovú šťavu, mletú škoricu, korenie, necháme prejsť varom a odstavíme zo zdroja tepla.
  3. Vlašské orechy nadrobno nasekáme a opražíme na suchej panvici. Preložíme do inej nádoby a odložíme bokom.
  4. Zemiaky nakrájame na mesiačiky, osušíme, osolíme, potrieme olejom a posypeme rascou. Dáme na gril alebo opečieme na panvici (ak opekáme na panvici, môžeme predvariť v osolenej vode).
  5. Hermelíny natrieme koreniacou zmesou, dáme na gril alebo panvicu a grilujeme z oboch strán cca 1-2 minúty, kým sa na syre nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka. Sledujeme, aby syr nepraskol a nedošlo k vytečeniu krémového obsahu.
  6. Na tanier naservírujme opečené zemiaky, hermelín, všetko prelejeme slivkovou omáčkou, posypeme opraženými orechmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!