Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Umytý baklažán prekrojíme na polovicu. Na vnútornej časti urobíme zopár zárezov nožom. Baklažán namočíme do olivového oleja a grilujeme z oboch strán spolu asi 20 minút. Priebežne baklažán podľa potreby otáčame.
- Podávame s typickou gréckou prílohou Skordalia, ktorú si pripravíme nasledovne: Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu spolu s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a na koniec primiešame vínny ocot a olivový olej.
- Baklažán pred podávaním potrieme cesnakom roztlačeným v olivovom oleji. Nakoniec ho bohato posypeme strúhaným syrom kefalotyri a trochou petržlenovej vňate.
|