Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytý baklažán prekrojíme na polovicu. Na vnútornej časti urobíme zopár zárezov nožom. Baklažán namočíme do olivového oleja a grilujeme z oboch strán spolu asi 20 minút. Priebežne baklažán podľa potreby otáčame.
  2. Podávame s typickou gréckou prílohou Skordalia, ktorú si pripravíme nasledovne: Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu spolu s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a na koniec primiešame vínny ocot a olivový olej.
  3. Baklažán pred podávaním potrieme cesnakom roztlačeným v olivovom oleji. Nakoniec ho bohato posypeme strúhaným syrom kefalotyri a trochou petržlenovej vňate.