Grilované ovocie
Grilované ovocie

Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 5. júla 2023
Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.

4-6
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (menší)
2 ks
1/4 ks
z 2 limetiek
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Z ananásu odkrojíme šupku a rozkrojíme ho na štvrtiny. Odrežeme pevný stred a potom štvrtiny rozkrojíme na menšie diely. Pomaranče nakrájame na hrubšie polkruhy, melón na mesiačiky.

  2. 2

    Špajdle pred grilovaním namočíme na chvíľu do vody, budú odolnejšie voči vysokým teplotám. Ovocie napichneme na špajdle. Na polevu zmiešame med so šťavou vytlačenou z limetiek. Sušienky rozdrvíme.

  3. 3

    Ovocie rozložíme na grilovaciu mriežku nad stredne rozpálené uhlie. Ananás grilujeme asi 5 minút z každej strany, pomaranče a melón asi 2 minúty. Počas grilovania ich potierame polevou. Na tanieri ich pri servírovaní polejeme zvyšnou polevou a posypeme drvenými sušienkami.

  4. 4

    Grilovať môžeme aj rozpolené nektárinky, broskyne alebo marhule. Rezné plochy najskôr potrieme medom. Ovocie grilujeme rezom nadol asi päť minút, aby bolo teplé, ale priveľmi nezmäklo.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia