Grécky slaný koláč s baklažánom

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

220 g
120 g
60 ml
175 g
1 strúčik
50 g
90 ml
2 ks
100 ml
255 g




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s mäkkým maslom a vlažnou vodou, vypracujeme cesto a necháme ho asi 15 minút odležať.

  2. 2

    Potom ho vyvaľkáme, vložíme do koláčovej formy a pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.

  3. 3

    Medzitým uvaríme ryžu. Baklažán nakrájame na plátky a urestujeme na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame najemno a speníme ju na masle.

  4. 4

    Pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme, veľmi krátko orestujeme a odstavíme z plameňa.

  5. 5

    V mise zmiešame jogurt, mlieko, vajce, parmezán a cesnak. Pridáme hotový špenát a premiešame.

  6. 6

    Na upečené cesto ukladáme postupne vrstvu ryže a vrstvu špenátovej plnky. Úplne navrch rozložíme baklažán. Pečieme asi 30 minút pri teplote 160°C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia