Gratinovaná tekvica s ementálom

skatulka - fotkaskatulka, 2. júla 2015
Gratinovaná tekvica s ementálom
Foto: skatulka

Prichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a Zobraziť celý popisPrichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a sušeným tymianom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
200 g
250 ml
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mladú tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky, aj so šupkou. Poukladáme do zapekacej misky, tesne vedľa seba vo viacerých vrstvách.

    Gratinovaná tekvica s ementálom - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu, roztlačený cesnak, tymián (či už čerstvý alebo sušený), soľ a korenie necháme priviesť k varu a varíme cca 10 minút.

  3. 3

    Tekvicu zalejeme pripraveným krémom a nahrubo posypeme nastrúhaným ementálom. Zapekáme na 200°C asi 30 minút. Môžete servírovať samostatne alebo ako prílohu k nejakému mäsku.

    Gratinovaná tekvica s ementálom - obrázok 3

Diskusia k receptu

alena45
aj keď je tu týchto podobných tekvicových receptov plno, vždy sa rada pozriem na nové fotky a nové tekvice, a samozrejme, ak moje už zarodia, tak si takéto gratinované rada urobím.
elixir
Pekná, gratinovanú tekvicu mám veľmi rada, táto vyzerá tiež tuze dobre. :)
mijaita
Ze zlute cukety ktera je ve velke oblibe. Hned pujde pod emental devcica :-)
mijaita
Na kazdou vrstvu jsem dala syr a lzici jsem polejvala tou smetanou. Nemá to chybu, těším se na druhé kolo. Cukety má láska :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia