Gója (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
...raz som góju jedol a bola perfektná (oni (rómovia)vedia, čo je dobré)... pôvodný recept ktorý som dostal je trošku doplnený, upravený a pozmenený...
5-6 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- ...pripravíme si všetky suroviny, bravčový bôčik nakrájame na malé kocky a vyškvaríme...
- ...cibuľu nakrájame na kolieska, poprášime hladkou múkou a orestujeme vo výpeku...
- ...zemiaky nastrúhame, zasypeme múkou a zmiešame s prelisovaným cesnakom, soľou, majoránkou, čiernym mletým korením a vyškvareným bôčikom...TIP: nové zemiaky majú veľa vody, preto takéto jedlá (halušky, placky...) pripravujeme radšej zo starých zemiakov...
- ...bravčové črevá dôkladne prepláchneme a naplníme zemiakovou zmesou. Pri varení zväčšia svoj objem, preto plníme asi len na polovicu objemu. Konce dôkladne uzavrieme...
- ...dáme variť do studenej vody asi na pol hodinu. Na vymastený pekáč položíme uvarenú góju a v rúre zapečieme...
- ...pôvodný recept som doplnil o bôčik. Ak chceme toto jedlo ešte viac zdokonaliť, góju nakrájame na centimetrové kolieska a opečieme ich na panvici do schrumkovatenia (krásne slovo)...
- ...podávame s kyslou kapustou, feferónkami, ozdobené chrumkavou cibuľkou...gója je najlepšia s chladeným pivom...dobrú chuť