Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou

Autor receptu: martinis

Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Gnocchi som objavil len nedávno a mimoriadne mi zachutili, odvtedy skúšam nové variácie ich úpravy. Dnes spolu skúsme pripraviť tieto lahodné zemiakové "nočky" s výbornou fazuľovou omáčkou, podčiarknutou chuťou cesnaku a jemnými rezančekmi šunky. Pustime sa teda do práce :)
  2. Môžme začať s prípravou gnocchi : záležiac od druhu, dáme ich variť do vriacej osolenej vody na 2-4 minúty. Potom ich scedíme a uložíme na teplé miesto.
  3. Do hlbšej panvice nalejem za lyžicu olivového oleja, opražíme na nej kocky cibule a rezančeky šunky. Po chvíli pridáme vopred uvarenú fazuľu aj s troškou vody v ktorej sa varila, alebo sterilizovanú z konzervy taktiež s trochou nálevu a prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame, aby sa všetky tie skvelé chute prepojili. Už teraz to má skvelú vôňu :O)
  4. V 1,5 dcl mlieka rozmiešame lyžicu hladkej múky (použil som celozrnnú špaldovú, dodala tomu výraznú chuť) a prilejeme do panvice. Povaríme do zhustnutia.
  5. Pred dovarením omáčku dochutíme lyžcou octu, odvážnou štipkou hnedého cukru a zopár kvapkami kečupu. Ešte raz zamiešame, pridáme gnocchi a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Len čo ich vložíte do úst, nebudete chcieť iné, tá chuť je fantastická :-)