Gaštanové pečivo
Gaštanové pečivo

Gaštanové pletence

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. novembra 2023
Gaštanové pletence
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
100 g
100 g
1 ks
2 PL
1 štipka
Na potretie:
1 ks
1 ČL
Na obalenie:




Postup

  1. 1

    Na doske zmiešame gaštanové pyré s práškovým cukrom, múkou, maslom nakrájaným na kocky, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a na hodinu odložíme do chladničky.

  2. 2

    Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúľky dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý v polovici preložíme a zatočíme.

  3. 3

    Pletence potrieme žĺtkom, odporúčame ho rozmiešať s lyžičkou vody. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 15 až 20 minút.

  4. 4

    Zmiešame kryštálový a vanilkový cukor a v zmesi obaľujeme upečené ešte teplé pletence.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia