Furmanská kapsa (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali veľmi chutný obed...možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ale zelenina to parádne odľahčí...

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si suroviny...domácu pečeň, morčacie prsia, slaninu 2x,cibuľu,syr...jeden kus slaniny potrebujem pod mäso a z druhej dvojradovej..teda pokrájanej vo dva rady na hrebienok na zdobenie..
  2. morčacie prsia som pokrájala na hrubšie rezance..
  3. tak isto som pokrájala bravčovú pečeň na rezance..
  4. na panvicu som si dala opiecť slaninu, pokrájanú na tenké pásy...
  5. pridala som pokrájanú cibuľa na mesiačiky..
  6. k opraženej cibuli som pridala morčacie prsia a miešala..
  7. k morčacím prsiam som pridala pokrájanú klobásku..
  8. chilli papričku na kolieska....
  9. pridala som mleté čierne korenie, rascu a podliala vodou...soľ som nedávala, lebo ešte pribudne k tomu aj pečeň...soliť budem až na záver...dusila som všetko 20 min . za občasného miešania...pridala som aj pokrájanú paradajku na kocky..
  10. pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si zo zemiakov, múky a soli cesto na haruľu..piekla som ju na masti z výpeku...kde sa opekala slaninka na zdobenie..
  11. k podusenej už hotovej morčacine s klobáskou som pridala bravčovú pečeň...a nechala podusiť asi 10 min..
  12. hotové jedlo som ešte dochutila a nechala na teplom mieste...
  13. haruľu som potrela horčicou...na horčicu som natrela kečup...
  14. a uložila som mäso aj s troškou šťavy...
  15. ozdobila som mäso na vonkajšej strane s paradajkami a kapsu som zatvorila..vrch kapse som potrela smotanou, ktorú som ochutila mletým korením...a na smotanu som nastrúhala syr...ozdobila so ju opečeným hrebienkom slaniny...
  16. a prajem vám dobrú chuť..
  17. a ešte moje nádherné ruže..