Furmanská kapsa (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes sme mali veľmi chutný obed...možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ale zelenina to
parádne odľahčí...
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny...domácu pečeň, morčacie prsia, slaninu 2x,cibuľu,syr...jeden kus slaniny potrebujem pod mäso a z druhej dvojradovej..teda pokrájanej vo dva rady na hrebienok na zdobenie..
- morčacie prsia som pokrájala na hrubšie rezance..
- tak isto som pokrájala bravčovú pečeň na rezance..
- na panvicu som si dala opiecť slaninu, pokrájanú na tenké pásy...
- pridala som pokrájanú cibuľa na mesiačiky..
- k opraženej cibuli som pridala morčacie prsia a miešala..
- k morčacím prsiam som pridala pokrájanú klobásku..
- chilli papričku na kolieska....
- pridala som mleté čierne korenie, rascu a podliala vodou...soľ som nedávala, lebo ešte pribudne k tomu aj pečeň...soliť budem až na záver...dusila som všetko 20 min . za občasného miešania...pridala som aj pokrájanú paradajku na kocky..
- pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si zo zemiakov, múky a soli cesto na haruľu..piekla som ju na masti z výpeku...kde sa opekala slaninka na zdobenie..
- k podusenej už hotovej morčacine s klobáskou som pridala bravčovú pečeň...a nechala podusiť asi 10 min..
- hotové jedlo som ešte dochutila a nechala na teplom mieste...
- haruľu som potrela horčicou...na horčicu som natrela kečup...
- a uložila som mäso aj s troškou šťavy...
- ozdobila som mäso na vonkajšej strane s paradajkami a kapsu som zatvorila..vrch kapse som potrela smotanou, ktorú som ochutila mletým korením...a na smotanu som nastrúhala syr...ozdobila so ju opečeným hrebienkom slaniny...
- a prajem vám dobrú chuť..
- a ešte moje nádherné ruže..