Francúzske zemiaky

budkarkaBudkarka, 38 ročná žena, 21. augusta 2011 20:37
Ďalšie jej recepty »

Francúzske zemiakyFoto: budkarka

Asi každý máme ten svoj rodinný recept na pravé slovenské francúzke zemiaky. Takto ich má najradšej moja rodina.

4
porcie
30 min
príprava
75 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Surové zemiaky nakrájame na plátky, klobásu a vajíčka na tvrdo na koliečka. Do maslo vymasteného pekáčiku postupne ukladáma vrstvu zemiakov, vajíčka. Priebežne solíme a koreníme podľa chuti.

    Francúzske zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Znova zemiaky, klobása, vajíčka a zemiaky. Opäť solíme a koreníme podľa chuti.

    Francúzske zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Vrchnú vrstvu zemiakov polejeme sladkou smotanou. Je dôležité aby sa to naozaj dobre upieklo, aby sa zemiaky skoro rozpadali a tak nasiakli chuť smotany.

    Francúzske zemiaky - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist