Francúzske macarons (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Malé, sladké a valentínske :)
Postup
- Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme mandľovú múku (na veľmi jemno mleté mandle). Spolu zamiešame a v mixeri spolu mixujeme aspoň 5 minút.
- Rozmixovaný cukor a mandle.
- Vaječné bielka musíme mať pripravené vopred. Potrebujeme bielka z cca 3 vajec, ktoré necháme v dobre uzatvorenej nádobe v chladničke 3-5 dní. Z takto pripravených bielkov šľaháme na strednom stupni sneh. Keď sa začnú tvoriť jemné špičky, zvýšime rýchlosť šľahania a postupne pridávame krupicový cukor. Šľaháme do krémovej peny. Pozor - neprešľahať.
- Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva (nemusíme). Rýchlo zašľaháme do zjednotenia farby.
- K pene postupne pridávame mandle a cukor. Stierkou zľahka zapracujeme.
- Hmotou naplníme cukrárske vrecúško.
- Na plechy (3 - 4) vystlané papierom na pečenie robíme malé okrúhle mince. Radšej vyššie, trošku klesnú. Necháme ich pri izbovej teplote schnúť 1 hodinu - na povrchu sa vytvorí jemná škrupinka.
- V rúre vyhriatej na 140 °C pečieme 20 minút.
- Krém: Do hrnca dáme celé vajíčka, kakao, cukor. Nad parou varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém vyšľaháme so zmäknutým maslom.
- Krémom, ktorý vytláčame pomocou cukrárskeho vrecúška, zlepujeme makarónky.