Francúzske macarons (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Malé, sladké a valentínske :)

Postup

  1. Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme mandľovú múku (na veľmi jemno mleté mandle). Spolu zamiešame a v mixeri spolu mixujeme aspoň 5 minút.
  2. Rozmixovaný cukor a mandle.
  3. Vaječné bielka musíme mať pripravené vopred. Potrebujeme bielka z cca 3 vajec, ktoré necháme v dobre uzatvorenej nádobe v chladničke 3-5 dní. Z takto pripravených bielkov šľaháme na strednom stupni sneh. Keď sa začnú tvoriť jemné špičky, zvýšime rýchlosť šľahania a postupne pridávame krupicový cukor. Šľaháme do krémovej peny. Pozor - neprešľahať.
  4. Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva (nemusíme). Rýchlo zašľaháme do zjednotenia farby.
  5. K pene postupne pridávame mandle a cukor. Stierkou zľahka zapracujeme.
  6. Hmotou naplníme cukrárske vrecúško.
  7. Na plechy (3 - 4) vystlané papierom na pečenie robíme malé okrúhle mince. Radšej vyššie, trošku klesnú. Necháme ich pri izbovej teplote schnúť 1 hodinu - na povrchu sa vytvorí jemná škrupinka.
  8. V rúre vyhriatej na 140 °C pečieme 20 minút.
  9. Krém: Do hrnca dáme celé vajíčka, kakao, cukor. Nad parou varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  10. Vychladnutý krém vyšľaháme so zmäknutým maslom.
  11. Krémom, ktorý vytláčame pomocou cukrárskeho vrecúška, zlepujeme makarónky.