Flank steak na masle

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Flank steak na masle
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (z podbrušiny) rozkrojený na dva tenšie plátky
1 PL
250 g
1 hlávka pokrájaná na väčšie kusy




Postup

  1. 1

    Panvicu poriadne rozohrejeme, pridáme lyžicu oleja. Na panvicu vložíme steak ochutený soľou a korením a opekáme 2–3 minúty z každej strany. Pridáme polovicu kocky masla spolu s polovicou hlávky cesnaku. Keď maslo prestane peniť, asi po piatich minútach, zoberieme z plameňa, vyberieme cesnak a vylejeme maslo.

  2. 2

    Steak vrátime na plameň a pridáme zvyšné maslo a cesnak. Keď maslo prestane peniť, po ďalších piatich minútach, odstránime z plameňa a necháme odpočinúť na teplom mieste, napríklad v rúre. Teplota by nemala byť vyššia ako 60 °C. Podávame s bielym chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia