Fazuľová polievka s klobáskou a kôprom

Autor receptu: izabella929

Velmi chutné jedlo, ktoré veru máme radi.Varíme ju často ako v lete tak aj cez zimu..dobrá údená klobáska dá tomu taký fajný šmrnc.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu suchú strakatú umyjem a deň vopred namočím do vody.Dám do hrnca vodu a fazuľu varím 1/2 hodiny..po tom tu vodu zlejem a dám čistú vodu znova do hrnca a už aj klobásku údenú spolu s fazuľou.Robím to preto, lebo takto fazuľa nenafukuje.Pokial sa fazuľa a klobáska varí, očistím si zemiaky., pokrájam na mesiačiky.Mám taký druh fazule, že keď ju už druhý krát postavím variť po zliatí prvej vody, stihnem očistiť zemiaky a fazuľa je uvarená.Do fazulovej polievky nerobím zápražku. Do mlieka dám 2 lyžice hladkej múky rozmiešam a pridám k fazuli.Pomaly varím na malom ohni.Keď sa múka s mliekom uvarí, pridám smotanu.Chvíľlku nechám prejsť varom a polievku odstavím.
  2. Veľmi ľúbim do fazuľovice pokrájať kôpor.Ešte pridám na drobno pokrájaný cesnak, pridám lyžicu octu a môžme si pochutnávať.