Fazuľová kapustnica

lidka - bez fotkylidka, 21. februára 2010

Recept som vytvorila spojením klasického receptu na kapustnicu a chuti uvariť vegetariánsky variant kapustnice.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 litra
5 PL
3 veľké
3 strúčiky
2 ks
2 ks
1 ks
1 ČL
2 kusy
1/2 litra
2 ČL




Postup

  1. 1

    1/4 litra fazule namočiť cez noc do studenej vody.

  2. 2

    Do kuchty dať 5 PL oleja, osmažiť 3 nakrájené cibule s 1 ČL soli do zlatova, pridať pretlačený cesnak, strúhanú mrkvu, petržlenovú vňať, bobkový list, nové korenie, feferónku a veľmi krátko osmažiť spolu s cibuľkou. Do základu pridať precedenú fazuľu a zaliať 1 litrom vody. Nechať zovrieť, pridať pokrájané zemiaky a pol litra kyslej kapusty spolu s kapustovou šťavou. Zavrieť kuchtu a variť 15 minút. Po otvorení kuchty dochutiť červenou paprikou.

  3. 3

    Do horúcej kapustnice zavarte domáce široké rezance a nechajte postáť. 2. varianta: Miesto vody zalejte fazuľový základ rajčinovým pretlakom, pridajte všetky ostatné prísady, škoricu a kari. Podávajte s cesnakovou hriankou alebo rezancami.

Diskusia k receptu

isar
Mne sa zemiaky spolu s kyslou kapustou neuvaria ani v kuchte.
hannah22
ja si zemiaky uvarím zvlášť a v kuchte varím len fazuľu s mrkvou a troškou klobásky ... :))
hannah22
... pre dcéru varím aj variantu bez klobásky ale s údeným tofu alebo s udeným tempehom /sójová náhrada za masíčko/...:))
používateľ nemá avatar
mb
mb
kyslu kapustu mozem v kazdej forme, tuto fazulokapustnicu urcite vyskusam. ale isto z nej spravim nevegetariansku verziu a svicnem tam aj kusok udeneho ;)
hubata
pripomína mi to židovské jedlo šólet. Len to sa na záver zapeká v rúre, ale tiež je to bohovsky dobrééé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia