Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom

Autor receptu: monty469

Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený. Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát som upiekla cesnakový posúch od @kimlo :) Jeho prípravou som "zamorila" celý dom cesnakovou vôňou, ale výsledok stojí za to. Dobrú chuť priatelia !

Postup

  1. Fazuľu si deň pred varením namočíme.
  2. Fazuľu dáme variť, pridáme bobkový list, nové celé korenie a údenú slaninu. Ja používam aj kože z domácej slaniny, pre vôňu a chuť (na konci ich vyberiem).
  3. Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky, soľ, čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia. Potom pridáme pretlačený cesnak , 250 ml mlieka a vo zvyšnom mlieku rozmiešame paradajkový pretlak s polohrubou múkou a vlejeme do fazule, premiešame a povaríme. Odstavíme a pripravíme si zásmažku.
  4. Zásmažka: Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na bravčovej masti do zlatista. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku. Vlejeme k fazuli. Premiešame a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
  5. Dobrú chuť!