Fazuľa na husto s cesnakovým posúchom
Autor receptu: monty469
Fazuľu môžeme na akýkoľvek spôsob. Tento prívarok je v našej rodine veľmi obľúbený.
Zvyčajne si k tomu dáme tzv. hrubú lokšu, ale tento krát som upiekla cesnakový posúch od
@kimlo :) Jeho prípravou som "zamorila" celý dom cesnakovou vôňou, ale výsledok stojí
za to. Dobrú chuť priatelia !
Postup
- Fazuľu si deň pred varením namočíme.
- Fazuľu dáme variť, pridáme bobkový list, nové celé korenie a údenú slaninu. Ja používam aj kože z domácej slaniny, pre vôňu a chuť (na konci ich vyberiem).
- Keď je fazuľa polomäkká, pridáme zemiaky, soľ, čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia. Potom pridáme pretlačený cesnak , 250 ml mlieka a vo zvyšnom mlieku rozmiešame paradajkový pretlak s polohrubou múkou a vlejeme do fazule, premiešame a povaríme. Odstavíme a pripravíme si zásmažku.
- Zásmažka: Na drobno nakrájanú cibuľu osmažíme na bravčovej masti do zlatista. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku. Vlejeme k fazuli. Premiešame a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
- Dobrú chuť!