Fašírková roláda

angelheart - fotkaangelheart, 3. septembra 2010

Fašírky v našej rodine idú na odbyt, lebo sa dajú jesť teplé aj studené, so zemiakmi i s chlebíkom, alebo len tak :)

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
6 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Do mletého mäsa pridáme namočené a vytlačené žemle /namočené môžu byť vo vode alebo v mlieku/, vajcia, prelisovaný cesnak a osmaženú cibuľu so šampiňónmi. Vymiešame. Podľa chuti osolíme, ochutíme korením, majoránom, prípadne vegetou. Necháme chvíľu postáť. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku.

  2. 2

    Alobal dobre potrieme olejom, rozložíme naň zmes. Na kraj uložíme asi 3 vajcia uvarené natvrdo a pomocou alobalu opatrne stočíme do rolády. Preložíme na plech, môžeme dotvarovať roládu podľa nášho želania a pečieme v rúre. Vrch som posypala strúhankou, aby bola viac chrumkavá. Zo začiatku, keď sa mi nedarilo vytvarovať roládu, dala som polovicu zmesi do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na srnčí chrbát, poukladala som uvarené vajcia a prikryla ich druhou polovicou zmesi.

  3. 3

    Po upečení je dobré nechať trochu vychladnúť, lepšie sa roládka krája. Podávame so zemiakovo-cibuľovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom /ten mi z fotky nejako zmizol, asi bola príliš veľká/.

Diskusia k receptu

sovka62
Odkedy som objavila fašírky so syrom, ktoré sem pridala Čistinka, iné nerobím. Akurát ich, súc poučená Varechou, nepražím v oleji, len guličky obalené v strúhanke naukladám na plech na papier na pečenie, trošku pokvapkám olejom a strčím do horúcej rúry. A musím povedať, že odkedy ich robievam takto, mávame ich oveľa častejšie, lebo také dobré sme predtým nejedávali.
angelheart
@sovka62 : ďakujem za radu, hneď som si spomínaný recept pozrela a pridala do KK. Vyskúšam inokedy, túto roládu sme mali na obed dnes.
evanaaa
Takúto roládu - sekanú, občas robievam, ale nedávam rožky ani majoránku, ako do fašírok, ale je to vlastne jedno. je to dobré aj na druhý deň s uhorkami a chlebom. Niekedy dávam k vajciam aj párok alebo tenkú pohronskú klobásu, či prešovský kabanos.
evanaaa
Sovka, prosím, ak ťa to neobťažuje, ako s ahľadá určitý recept ( prípadne aj keď si ja pridám do k.k.?). Ďakujem.
celka
Na Tvé sekané mě zaujaly ty žampiony. Asi ji dávají zvláštní chuť.
tetuska
tá tvoja roláda vyzerá super, musím odskúšať....
angelheart
@tetuska - budem rada, ak po vyskúšaní napíšeš, ako chutilo, príp. ďalšie vylepšenia.
@celka - so šampiňónmi to bol experiment, nám to veľmi chutilo.
duschko
Urcite vyskusam. Uz teraz sa mi zbiehaju slinky. Pacia sa mi tie sampinony v tej rolade.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia