Fašírková roláda
Autor receptu: angelheart
Fašírky v našej rodine idú na odbyt, lebo sa dajú jesť teplé aj studené, so zemiakmi i s chlebíkom, alebo len tak :)
8 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Do mletého mäsa pridáme namočené a vytlačené žemle /namočené môžu byť vo vode alebo v mlieku/, vajcia, prelisovaný cesnak a osmaženú cibuľu so šampiňónmi. Vymiešame. Podľa chuti osolíme, ochutíme korením, majoránom, prípadne vegetou. Necháme chvíľu postáť. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku.
- Alobal dobre potrieme olejom, rozložíme naň zmes. Na kraj uložíme asi 3 vajcia uvarené natvrdo a pomocou alobalu opatrne stočíme do rolády. Preložíme na plech, môžeme dotvarovať roládu podľa nášho želania a pečieme v rúre. Vrch som posypala strúhankou, aby bola viac chrumkavá.
Zo začiatku, keď sa mi nedarilo vytvarovať roládu, dala som polovicu zmesi do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na srnčí chrbát, poukladala som uvarené vajcia a prikryla ich druhou polovicou zmesi.
- Po upečení je dobré nechať trochu vychladnúť, lepšie sa roládka krája. Podávame so zemiakovo-cibuľovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom /ten mi z fotky nejako zmizol, asi bola príliš veľká/.