Fašírková roláda

Autor receptu: angelheart

Fašírky v našej rodine idú na odbyt, lebo sa dajú jesť teplé aj studené, so zemiakmi i s chlebíkom, alebo len tak :)

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do mletého mäsa pridáme namočené a vytlačené žemle /namočené môžu byť vo vode alebo v mlieku/, vajcia, prelisovaný cesnak a osmaženú cibuľu so šampiňónmi. Vymiešame. Podľa chuti osolíme, ochutíme korením, majoránom, prípadne vegetou. Necháme chvíľu postáť. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku.
  2. Alobal dobre potrieme olejom, rozložíme naň zmes. Na kraj uložíme asi 3 vajcia uvarené natvrdo a pomocou alobalu opatrne stočíme do rolády. Preložíme na plech, môžeme dotvarovať roládu podľa nášho želania a pečieme v rúre. Vrch som posypala strúhankou, aby bola viac chrumkavá. Zo začiatku, keď sa mi nedarilo vytvarovať roládu, dala som polovicu zmesi do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy na srnčí chrbát, poukladala som uvarené vajcia a prikryla ich druhou polovicou zmesi.
  3. Po upečení je dobré nechať trochu vychladnúť, lepšie sa roládka krája. Podávame so zemiakovo-cibuľovým šalátom alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom /ten mi z fotky nejako zmizol, asi bola príliš veľká/.