Falošné bryndzové halušky

tlustoch - fotkatlustoch, 9. marca 2011

Je to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý. Už mám tento recept dávno,nepametám sa od koho Zobraziť celý popisJe to jednoduché rýchlo zhotovené a hlavne oblúbené jedlo. Unás ho maju radi mladý aj starý. Už mám tento recept dávno,nepametám sa od koho ho mám. Ja to robím tak, keď niečo dobré najdem alebo ochutnám hneď si to napíšem.

6
porcií
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 Kg  alebo kolienká
125 dkg  na pečenie
2 ks
1 kelímok
15 dkg




Postup

  1. 1

    Na rajnici roztopíme maslo, do vrelého masla vytlačíme 2ks syrov a miešame pokial sa syr uplne neroztopí. Do tejto masy vylejeme kyslú smotanu,ktorú varíme a miešame. Dochutíme soľou. Zhotovíme a vyvaríme halušky alebo kolienká ,vylejeme na ne syrovo smotanovú zmes a dôkladne premiešame. Pri podávaní vrch posypeme pokrájanou a do červena upečenou údenou slaninou.

Diskusia k receptu

verka1
Raz dávno sme boli v Liptovskej Teplej u priateľov. A na večeru nám chceli urobiť bryndzové halušky. No a na Liptove o 17. hod bryndzu nekúpiš, tak nám urobili presne tieto falošné. Bola to mňamka. Dík za prepomenutie, dnes budú síce pravé, ale tak o týždeň ich veru spravím.
tetuska
namiesto bambina niekedy dávam aj nátierkové maslo bez príchute...
remcula
Já to dělám úplně stejně. Popravdě, až tento recept mne naučil jíst brynzové halušky. Kdysi jsem si je dala v Źilině na zájezdu a říkala jsem si "Bože, co ti lidé na tom mají?" pak přišel syn s tím, že si uděláme halušky se sýrem. Naučila ho je sousedka. tak jsem je musela dělat snad 3x týdně, jak si to děti zamilovaly. No a pak jsem si zkusila i tu brynzu a nemělo to chybu!!
tlustoch
Pani Marienka44 , su to obyčajné halušky z hrubej múky alebo to môžu byť aj cestoviny - kolienká. Ale keď viete robiť zemiakové tak iniciatýve sa medze nekladu.
klaura
o falošných bryndzových haluškách som ešte nepočula ... vyzerá to veľmi zaujímavo ... a keď som si prečítala pozitívne komentáre ... to ma presvedčilo ... zajtra ich urobím ... a zemiakové, také sú najlepšie ... :)
3sandra3
ani ja som ešte falošné halušky nerobila,, tak ich vyskúšam,,,to znie veľmi dobre... jednoducho a chutne
pupuss
Slovenske priatelkyne, ja uvarim spravne halusky a pokud nemam dobru bryndzu, kupim tucny tvaroh alebo cottyge chees, a zakysanu smotanu.
Na drobounko nakrajenu slaninku uprazim v panvi s jednym struzkom cesnaku, osolim.
qaroh
Halušky sú halušky a strapačky sú strapačky. Tak nás učili, že ak už pridáte do cesta zemiaky, sú to strapačky. Ale potom aj bryndzové by mali byť strapačky, nakoľko do cesta idú aj zemiaky. Aj keď nie všade, že...? Potom sa v tom vyznaj...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia