Tvarohové pagáče
Tvarohové pagáče

Elenkine tvarohové pagáčiky

Jarmila Horváthová
meačník Varecha, 17. apríla 2023
Elenkine tvarohové pagáčiky
Foto: Shutterstock

Tieto pagáčiky pečiem, keď chcem urobiť slanú chuťovku, po ktorej sa len tak zapráši. Kedysi ich v jednej petržalskej cukrárni piekla pani Elenka.

30 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (alebo krémový)
250 g
180 g
podľa chuti
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 strúhaný (alebo aj rasca, sezam, mak)




Postup

  1. 1

    Maslo nakrájame na kúsky a spolu s múkou, tvarohom a so soľou vypracujeme cesto.

  2. 2

    Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme pagáčiky, môžeme nakrájať aj tyčinky.

  3. 3

    Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrieme vodou alebo rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou, sezamom, strúhaným syrom.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10­-15 minút dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia