Tvarohové pagáče
Elenkine tvarohové pagáčiky
Autor receptu: redakcia
Tieto pagáčiky pečiem, keď chcem urobiť slanú chuťovku, po ktorej sa len tak zapráši.* Kedysi ich v jednej petržalskej cukrárni piekla pani Elenka.
30 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- Maslo nakrájame na kúsky a spolu s múkou, tvarohom a so soľou vypracujeme cesto.
- Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme pagáčiky, môžeme nakrájať aj tyčinky.
- Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrieme vodou alebo rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou, sezamom, strúhaným syrom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10-15 minút dozlatista.