Tvarohové pagáče

Elenkine tvarohové pagáčiky

Autor receptu: redakcia

Tieto pagáčiky pečiem, keď chcem urobiť slanú chuťovku, po ktorej sa len tak zapráši.* Kedysi ich v jednej petržalskej cukrárni piekla pani Elenka.

30 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo nakrájame na kúsky a spolu s múkou, tvarohom a so soľou vypracujeme cesto.
  2. Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 7 mm a vykrajujeme pagáčiky, môžeme nakrájať aj tyčinky.
  3. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, povrch potrieme vodou alebo rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou, sezamom, strúhaným syrom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10­-15 minút dozlatista.