Dvakrát pečené zemiaky s rukolovo - mangoldovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Ľahká a chutná večera.

Postup

  1. Rukolu a mangold umyjeme a osušíme. Mangold nakrájame na pásiky. Pripravíme si zvyšné suroviny.
  2. Na panvici rozohrejeme 2 Pl olivového oleja, pridáme magold. Necháme na miernom ohni za stáleho miešania cca 3 min.
  3. Do mixéra dáme pripravený mangold a všetky suroviny okrem oleja.
  4. Rozmixujeme. Olej pridáme podľa potreby.
  5. Pesto ochutíme soľou, čiernym korením a odložíme bokom.
  6. Celé umyté zemiaky popicháme vidličkou a pečieme v rúre cca 50 minút (podľa veľkosti zemiakov).
  7. Upečené zemiaky pripravíme na plnenie. Vrchnú štvrtinu zemiaku zrežeme. Vyberieme vnútro.
  8. Pripravené zemiakové lodičky.
  9. Vnútro zemiakov zmiešame s pripraveným pestom. Ak je potrebné, dochutíme.
  10. Zemiakové lodičky naplníme pripravenou hmotou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.