zatvoriť
VYTLAČIŤ
Dvakrát pečené zemiaky s rukolovo - mangoldovým pestom (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Ľahká a chutná večera.
Suroviny
zemiaky
50 g
rukola
70 g
mangold
6 - 7 PL
olej olivový
50 g
kešu orechy
50 g
parmezán
2 - 3 strúčiky
cesnak
soľ
korenie čierne mleté
Postup
Rukolu a mangold umyjeme a osušíme. Mangold nakrájame na pásiky. Pripravíme si zvyšné suroviny.
Na panvici rozohrejeme 2 Pl olivového oleja, pridáme magold. Necháme na miernom ohni za stáleho miešania cca 3 min.
Do mixéra dáme pripravený mangold a všetky suroviny okrem oleja.
Rozmixujeme. Olej pridáme podľa potreby.
Pesto ochutíme soľou, čiernym korením a odložíme bokom.
Celé umyté zemiaky popicháme vidličkou a pečieme v rúre cca 50 minút (podľa veľkosti zemiakov).
Upečené zemiaky pripravíme na plnenie. Vrchnú štvrtinu zemiaku zrežeme. Vyberieme vnútro.
Pripravené zemiakové lodičky.
Vnútro zemiakov zmiešame s pripraveným pestom. Ak je potrebné, dochutíme.
Zemiakové lodičky naplníme pripravenou hmotou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.