Dusené stehienko vo vínovej fazuli

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 3. októbra 2016
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône, stvárať s ňou odvážne gastronomické kúsky a dobrodružstvá. Takéto varenie Zobraziť celý popis Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône, stvárať s ňou odvážne gastronomické kúsky a dobrodružstvá. Takéto varenie nie je o práci, ale o vášni, láske, zážitku...

4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

4 ks
300 g hrubostenná
200 g veľká biela
1 kg
250 g
300 g
3 strúčiky
20 ml
150 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr dáme do slanej vody variť bielu fazuľu, ktorú sme namočili deň vopred. Kuracie stehná stiahneme z kože. Na panvici opečieme slaninu, vyberieme ju a odložíme.

  2. 2

    Na panvicu dáme stehná a opekáme z každej strany. Pridáme cibuľu, cesnak a byliny, zalejeme bielym vínom a vývarom alebo vodou a dusíme domäkka. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme piecť do rúry zohriatej na 200 °C.

  3. 3

    Papriku nakrájame a urestujeme na olivovom oleji, pridáme cibuľku a fazuľu dochutíme soľou a korením, môžeme pridať čerstvé byliny. Zemiaky po upečení rozkrojíme, naplníme slaninou a posypeme pažítkou.

Diskusia k receptu

venusa
Perfektne skonbinovane suroviny. Aj na oko-:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia