Dusená cuketa s kukuricou a syrom

methi - fotkamethi, 15. júla 2014
Dusená cuketa s kukuricou a syrom
Foto: methi

Suroviny

1 ks
1 ks
 hrst
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Vo woku zohrejeme olej a na slabom ohni orestujeme cibulu domakka. Potom pridame nakrajanu cuketu, kukuricu, paradajku a premiesame. Dalej pridame cesnak, mlete korenie a sol, wok zakryjeme pokrievkou a jedlo dusime (bez podlievania) na miernom ohni asi 10 minut alebo kym nie je cuketa makka. Wok odlozime z ohna a vmiesame nastruhany Cheddar. Zakryjeme a nechame stat asi 5 minut, kym sa syr neroztecie.

    Dusená cuketa s kukuricou a syrom - obrázok 1
  2. 2

    Je to vhodna priloha napriklad ku grilovanemu masu.

Diskusia k receptu

radost
@methi
cuketa,patizon..moja -temer -každodenná teraz strava..ešte sa neprejedla..aj takáto bude..len ju musím mať tak na polovicu-teda dochrumkava..nie namäkko udusenú..tiež bez vody..pravé letné hody..:-)
Ps.:
nám-mamám-je smutno za odídenými deťmi..a deťom..??
želám dobrý deň..:-)
methi
Aj odidenym detom je smutno za mamou, aj tatinom. Preto sa tesime na Vianoce :) Po dlhej dobe oslavime spolu. Uz aby to bolo. Aj tebe pekny den.
evusik
@methi cuketu máš z vlastnej úrody? my si už zo záhradky nosíme vlastnú, samozrejme delíme na trojo - pre nás, pre syna a pre dcéru - veď každý ľúbi a v tomto teple sa priam žiada niečo ľahké... k takémuto jedlo mi ani mäso nechýba... vyzerá výborne... cuketa v komore, zajtra bude na stole :-)
methi
@evusik nie z vlastnej. Ta co mi tak pekne rastla na balkone uhynula nakoniec :( Potom som vysadila niekolko semienok von na farmu pod stromy, ale podla mna aj tam im bolo prilis teplo a nic z nich nebolo. Asi to nie je zelenina do nasho podnebia. Mavaju obcas v obchode dovozove - exoticka zelenina.
jozka2
ja,jaj,jaj,lahka priloha na toto horuce obdobie,tak ako pise evusik ani masom sa nechce zatazovat zaludok,dobre si navarila.
izabella929
zaujímavá kombinácia, ale kde je kukurica a cukina to zbožňujem,,,skôr to prvé...veľmi pekne a chutne to vyzerá.-)
methi
@evusik pozri na konci balkona. Tak ako mi tam ozltol jeden ten list mi nakoniec ozltla cela a uhynula. Neviem ci to bolo tym, ze potrebovala viac zivin alebo horkom. Ale ako pisem, ani vonku, ked mali cuketky viac pody sa im nedarilo.

evusik
@methi to je škoda... ja si myslím, že pošla skôr nedostatkom živín, pretože cukety horúčavy dobre znášajú, skôr sú háklivé na zimu... napr. stanovisko pre tekvice sa odporúča na zimu vyhnojiť maštaľným hnojom... ale možno je to ozaj len tým, že cuketa je pre Indiu cudzokrajná zelenina...
methi
Asi to bude tymi zivinami. Sice som jej tam dala normalne kravinec do hliny a prihnojila som susenym mletym neemom, co je velmi dobre pre rastlinky, ale asi to bolo pre nu malo. Aspon viem, co nepestovat. Radsej sa budem venovat tym rajcinam, paprikam a chilli :) No a thajsku bazalku mam peknu aj kari stromcek.
jozka2
Methi,niekedy sa stava,ze vyhynie aj ked je prehnojena,zalezi kolko si toho kravincu dala,ci si rozmiesala s hlinou atd,lebo vela hnojiva rastlinky spali o to viac ak je tam velmi horuco.
methi
Aj to je mozne @jozka toho kravinca som dala dost, tak som ju mozno spalila. Prilisna starostlivost je niekedy horsia ako ziadna. Som poucena. Este mam par semienok, mozno to este skusim.
jamalinka
potvrdzujem z vlastnej skúsenosti-treba vyskúšať a nehnojiť cuketa je nenáročná a darí sa jej v pôde - hline. Čím sa menej starám tým sa jej lepšie darí, ako keby mi chcela povedať aha aj ja som tu.......
katkat
urobila som na veceru, bolo to super, dala som parmezan lebo iny syr som nemala... vdaka :)
evusik
dnes som robila na obed, dúfala som, že stihnem odfotiť ale kdeže... moji dvaja stravníci (muž zo zaťom) prišli na obed o pol hodinu skôr tak som nestíhala... robila som dusené bravčové so zemiakmi a toto mali ako prílohu... zjedlo sa všetko, veď to aj bolo výborné :-)
gubics
Práve som doniesla zo záhrady 5 cukiet, tak ten recept vyskúšam .Kukuricu mám v mrazáku.
bozulka
Miška chce to skutočne veľa živín,mala si dobre vyzreté semienka?Aj na tom záleží.Ja som mala dnes na večeru, len tam bol aj lilek,bez kukurice,k tomu ryža basmati a posypané parmezánom.Tiež časté moje jedlo.Zelenina už žiaľ kupovaná.
Zdravím do Indie :-)
majho
som zamiešal do toho cestoviny, teším sa :)
alena45
som rada, že náhoda ukázala tento krásny recept.
katka78
Veľmi chutné jedlo Miška, ďakujem pekne za recept! Ten čedar tomu dá taký dobrý šmrnc. Inak zostala mi jedna mini-porcia, rozmixovala som ju nahladko a ako nátierka je to tiež výborné :-)
*Paprikou som nahradila rajčinu, ani nie zámerne, len som práve nemala rajčiny doma a papriku áno.
Pekný deň do Indie prajem!

1x methi
methi
Super Katka, dakujem za vyskusanie a fotku a som rada, ze chutilo :) Aj ja pozdravujem!
kukulienka71
Náhodou som objavila tvoj recept a vyzeral tak lákavo, že som si chýbajúcu kukuricu nahradila hráškom...aj tak výborné a ďakujem, už je v KK:-)


monty469
Milá @methi , dnes som grilovala kura, a ako prílohu som okrem ryže zvolila aj túto dobrotu. Cuketu som ošúpala (keď mám svoju šupku nechávam), pridala som ešte aj cícer, keďže včera som varila cícerovú polievku, odložila som si časť uvareného cíceru nabok, syru som dala viac, je to ozaj chutná príloha k mäsku :-) Vďaka za super recept, prikladám foto a pozdravujem






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia