Domaci zemiakovy chlieb

parkPark, recept pridal: 4. novembra 2012 11:32Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravt ns rozdrobenym drozdim.Nechajte kysnut 10-15 min.e si kvasok.Vo vlaznej vode vymiesajte 1 pol.lyz.muky a cukor s rozdrobenym drozdim.Nechajte kysnut 10-15 min. Do zvysnej muky vsypte sol,pridajte olej,ocota kvasok.Pre zlepsenie chuti pridajte 2 uvarene a pomlete zemiaky.

2

Vymiesajte tuhsie ale nie tuhe cesto.Podla potreby prilievajte vlaznu vodu.Nechajte ho kysnut cca 15 min.opat premieste,proces viackrat zopakujte. Vykysnute cesto vytvarujte do tvaru bochnika,urobte zvrchu zarezy a dajte na plech,ktory vysteliete papierom na pecenie. Pecte asi 50.min. pri 160 C

3

Po upeceni chlieb natrite vodou,korka sa bude lesknut.Zabalte do utierky a nechajte vychladnut.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist