Domaci zemiakovy chlieb

parkPark, recept pridal: 4. novembra 2012 11:32Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravt ns rozdrobenym drozdim.Nechajte kysnut 10-15 min.e si kvasok.Vo vlaznej vode vymiesajte 1 pol.lyz.muky a cukor s rozdrobenym drozdim.Nechajte kysnut 10-15 min. Do zvysnej muky vsypte sol,pridajte olej,ocota kvasok.Pre zlepsenie chuti pridajte 2 uvarene a pomlete zemiaky.

2

Vymiesajte tuhsie ale nie tuhe cesto.Podla potreby prilievajte vlaznu vodu.Nechajte ho kysnut cca 15 min.opat premieste,proces viackrat zopakujte. Vykysnute cesto vytvarujte do tvaru bochnika,urobte zvrchu zarezy a dajte na plech,ktory vysteliete papierom na pecenie. Pecte asi 50.min. pri 160 C

3

Po upeceni chlieb natrite vodou,korka sa bude lesknut.Zabalte do utierky a nechajte vychladnut.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist