Domáci likér

Domáci likér
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 13. decembra 2010 21:59Ďalšie jeho recepty

Tento čokoládový likérik robievam každé Vianoce. Čokoládu v recepte môžete vymeniť aj za mliečnu, alebo bielu:-)))

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou. Čokoládu rozlámeme a rozvaríme ju v smotane na varenie. Doplníme zvyšnou smotanou, prilejeme k žĺtkovej pene, nádobu vložíme do horúcej vody a šľaháme do zhustnutia. Už nevaríme a po vyšľahaní necháme vychladnúť, občas premiešame. Na záver prilejeme rum.

2

Na zdravie :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bambitka, 14. decembra 2010 o 12:21
    Vieme si to zivo predstavit aj bez fotecky.Musi to byt mnaaam,robievam baileys:)))))))


  • sbohemrozume, 14. decembra 2010 o 12:40
    Nevím, čokoládový likér bude jistě skvělý, ale Bailey´s? Kde je ta typická chuť karamelu?


  • julica, 14. decembra 2010 o 13:00
    a chut whisky


  • diabambulka, 14. decembra 2010 o 15:18
    Každý máme svoj recept toto je ten môj vyskúšaný a chuť karamelu, nieje problém roztopte si jednoducho 2-3 lyžice cukru na karamel zmiešajte so smotanou, kým sa to neroztopí a tým získate karamelovú chuť. žiadny problém musíte sa len vynájsť...


  • diabambulka, 14. decembra 2010 o 15:21
    julica ak máte radi chuť whisky tak si jednoducho v recepte nahradte rum za nejakú whisky, rum je podľa mňa aromatickejší a voňavejší a nieje to až taká drahá záležitosť pri výrobe domácich likérov....


  • sbohemrozume, 14. decembra 2010 o 15:50
    Věřím, že to bude dobrý likér, ale proč ho nazývat Bailey´s? Taky nenazýváš rum mlékem... Když něco pojmenuješ Bailey´s, musíš čekat, že si lidi budou představovat chuť karamelu a whisky :-) To není nic proti tobě, jen proti názvu... Když mi přineseš rýži s tofu, nebudu ti věřit, pokud mi řekneš, že mi předkládáš knedlo-vepřo-zelo


  • honestka, 15. decembra 2010 o 00:40
    aj mne sa niekedy zda, ze tie originalne nazvy by mali dorzat aspon zakladne suroviny, ked sa uz pouzije meno, hlavne ak to ludia robia a poznaju. == Nic v zlom, je pravda, ze kazdy si moze chute upravovat ako sa mu paci - my tu hlavne aj preto, ze ziany Rum, ani ten najslavnejsi ako Bacardi a mohne Y(J)amaika NAM NEnahradia chut nasho Tuzemskeho...


  • julica, 16. decembra 2010 o 13:00
    ... takisto ako rum nenahradi chut bacardi. su to totiz uplne ine druhy alkoholu


  • honestka, 16. decembra 2010 o 18:27
    Julica: snazim sa, ale nerozumiem tvojej poznamke ak sa to tyka mna.


  • bejgi, 22. decembra 2011 o 14:01
    huráá konečne som našla čoko likér na Vianoce, dk :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist