Domáci likér

Domáci likér
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 13. decembra 2010 21:59Ďalšie jeho recepty

Tento čokoládový likérik robievam každé Vianoce. Čokoládu v recepte môžete vymeniť aj za mliečnu, alebo bielu:-)))

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkou. Čokoládu rozlámeme a rozvaríme ju v smotane na varenie. Doplníme zvyšnou smotanou, prilejeme k žĺtkovej pene, nádobu vložíme do horúcej vody a šľaháme do zhustnutia. Už nevaríme a po vyšľahaní necháme vychladnúť, občas premiešame. Na záver prilejeme rum.

2

Na zdravie :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bambitka, 14. decembra 2010 o 12:21
    Vieme si to zivo predstavit aj bez fotecky.Musi to byt mnaaam,robievam baileys:)))))))


  • sbohemrozume, 14. decembra 2010 o 12:40
    Nevím, čokoládový likér bude jistě skvělý, ale Bailey´s? Kde je ta typická chuť karamelu?


  • julica, 14. decembra 2010 o 13:00
    a chut whisky


  • diabambulka, 14. decembra 2010 o 15:18
    Každý máme svoj recept toto je ten môj vyskúšaný a chuť karamelu, nieje problém roztopte si jednoducho 2-3 lyžice cukru na karamel zmiešajte so smotanou, kým sa to neroztopí a tým získate karamelovú chuť. žiadny problém musíte sa len vynájsť...


  • diabambulka, 14. decembra 2010 o 15:21
    julica ak máte radi chuť whisky tak si jednoducho v recepte nahradte rum za nejakú whisky, rum je podľa mňa aromatickejší a voňavejší a nieje to až taká drahá záležitosť pri výrobe domácich likérov....


  • sbohemrozume, 14. decembra 2010 o 15:50
    Věřím, že to bude dobrý likér, ale proč ho nazývat Bailey´s? Taky nenazýváš rum mlékem... Když něco pojmenuješ Bailey´s, musíš čekat, že si lidi budou představovat chuť karamelu a whisky :-) To není nic proti tobě, jen proti názvu... Když mi přineseš rýži s tofu, nebudu ti věřit, pokud mi řekneš, že mi předkládáš knedlo-vepřo-zelo


  • honestka, 15. decembra 2010 o 00:40
    aj mne sa niekedy zda, ze tie originalne nazvy by mali dorzat aspon zakladne suroviny, ked sa uz pouzije meno, hlavne ak to ludia robia a poznaju. == Nic v zlom, je pravda, ze kazdy si moze chute upravovat ako sa mu paci - my tu hlavne aj preto, ze ziany Rum, ani ten najslavnejsi ako Bacardi a mohne Y(J)amaika NAM NEnahradia chut nasho Tuzemskeho...


  • julica, 16. decembra 2010 o 13:00
    ... takisto ako rum nenahradi chut bacardi. su to totiz uplne ine druhy alkoholu


  • honestka, 16. decembra 2010 o 18:27
    Julica: snazim sa, ale nerozumiem tvojej poznamke ak sa to tyka mna.


  • bejgi, 22. decembra 2011 o 14:01
    huráá konečne som našla čoko likér na Vianoce, dk :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist