Foto: tatranka
Recept mám spred tridsiatich rokov z práce.Žienky ktorým som majstrovala,boli veľmi šikovné a veľa rozprávali o receptoch,ktoré sa im osvedčili.Jedným z nich bol aj Zobraziť celý popisRecept mám spred tridsiatich rokov z práce.Žienky ktorým som majstrovala,boli veľmi šikovné a veľa rozprávali o receptoch,ktoré sa im osvedčili.Jedným z nich bol aj domáci chlebík.
príprava
na 18O_150 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 kávové lyžičky |
|
1 veľká lyžica |
|
3 kávové lyžičky |
|
3 ks stredne veľké |
|
4 dcl |
|
navymastenie plechov |
|
Kvások: | |
2 dcl |
|
kocka |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Dáme sa variť zemiaky v šupke.Nacháme vychladnúť.
-
3
Urobíme si kvások.Necháme vykysnúť.Do väčšej nádoby,vsypeme múku soľ,razcu.Ocot vlejeme do 4 dcl vody a do múky.Postrúhame na drobno zemiaky.Prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
-
4
Dobre ho spracujeme a necháme prikryté kysnúť.Trvá to tak 30-40 minút.
-
5
Po vykysnuti cesto na pomúčenej doske spracujeme a rozdelíme na dve časti,pečiem totiž v dvoch podlhovastých formách.No môžete ho upiecť aj ovalný alebo okrúhly na plechu v celku.To je na vás.
-
6
Plechy vymastím a rozdelené cesto sformujem na bochníky.Tie vložím do pekáčov a ešte nechám 15 minút nakysnúť.
-
7
Po vykysnutí ukazovákom,alebo druhou stranou varešky vtlačím do chlebíkov diery.Lepšie a ľahšie sa prepečú.Pečiem na 180 -150 stupňov 60 minút.
-
8
Upečené chleby.
-
9
Po vybratí z plechov ich nechám voľne vychladnúť.Potom jeden mrazím v celku.Je kedykoľvek po vybratí ako čerstvý.
-
10
Teraz som ho piekla kvôli chutnej pečienke v masti.Recept som uviedla.
-
11
Obrázok som uvádzala pri recepte,pečienka zaliatá v bravčovej masti.
, veľmi chutné pečivko : (KK)
Gratulujem k výhre , receptík si to zaslúži.
Tento nám chutí najviac.Možno je to len zvyk.
Keď upečieš,vyskúšaš uvidíš sama.Daj vedieť,budem rada tvojmu hodnoteniu.