Foto: egreska
Postup
-
1
Cesto som pripravovala v robote(kuchynskom,nie v práci :-)),kto mate tak ho pekne oprašte ,ušetrí vam kopec času.Takze do robota s nožmi dame muku,sol,prašok do pečiva a tuk nakrajany na kocky.Premiešame kym sa tuk nestratí a prilejeme vodu.Vymiesi sa nam krasne hladke a nelepive cesto.Je to otazka par sekund. - takto pekne sa vymiesi v robote
- 2
- na podložke ho ešte trošku premiesime,vobec netreba podsypat mukou, nelepí sa (ani sa vam nebude chciet prestat sa s nim hrat :-))
- 3
- cesto rozdelime na 7 častí
- 4
- zoberte si do ruky kusok cesta a formujte gulku tak, ako ked robite slivkove gule
- 5
- vyvalkame tenku placku,nevalkame hore-dole ale len jednym smerom aby sa placka zvačšovala
- 6
- pečieme na suchej teflonovej panvici asi minutku z kazdej strany (nie dlhšie lebo potom budu suche a budu sa lamat) Nie je síce krasna okruhla ako z obchodu ale je domáca..hotové ukladám do hrnca pod pokrievku aby zostastali pekne mäkké.
- 7
- mali by sa vam takto nafuknut,ale ked sa nie ,tak nevadí..Toť vsjo,možete lubovolne plnit a papať..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.recepty.pozri.sk/recept-...
Ľadovy-salat-s-kuracim-masom-v-tortille-346
smotana, strucik cesnaku a hooojne tzatziky :) najlepsi dresing na svete ..
Oba recepty sa vydarili na jedničku :) Placiek mi vyšlo 8 menších, neprekážalo ani použitie oleja namiesto 70% tuku. Dokonca sa mi aj pekne nafúkli, ale len druhá polovica. Prvé boli iba "bublinkové" :) Preto sa tiež prikláňam k tomu, že asi musí byť panvica dobre rozpálená, lebo prvé sa nenafúkli. Tiež to môže byť odležaným cestom. Kým pri prvých bolo ešte teplé od použitej vody, ku koncu už bolo chladnejšie, odstáte a inak reagovalo. Každopádne, ďakujem za výborný recept do zbierky!
ale chutili tým mojim chlapom tak , že som musela ešte z jednej dávky urobiť :)
na informatike sme mali robit video a vybral som si aj tento..
nech sa paci, tu je link: youtu.be/PzUrEdXGQIA...
Druhý raz som si recept upravil, obyčajnú múku som nahradil celozrnnou (fialova z kauf) a druhá zmena bola, že som dal do dvojitej dávky celý prášok do pečiva (kypriaci prášok). A o trochu viac soli. Počet kusov cca 30. a použil som par kvapiek olivového oleja na panvicu pred každou tortillkou, zdalo sa mi to lepšie...
Tretí krát som toto cesto použil pri príprave „Pizzačika“ ostalo nám mleté mäso udusené a pripravené k špagetám... takže som si pripravil cesto z 1 dávky s tým že som zamenil múku za celozrnnú a dal ½ sáčku KypPr. Cesto som vyvaľkal do kruhu cca 25cm dal do formy na koláč (taká ta ozubená) hrubka „korpusu v surovom stave bola cca 0,7cm, mäsko som zmiešal s nastrúhaným syrom, kyslou smotanou a surov. vajíčkami nalial na cesto a dal zapiecť na 45min pri 180-200 stup.C hotový výtvor bol perfektný cesto prijemne mäkké a chutné okraj jemne krehký.
EŠTE RAZ ĎAKUJEM ZA RECEPT ! :)
no,ja používam hrnček 2,5 dcl a asi ich aj robím menšie ako su tie kupované..dakujem za nové inšpirácie..
Uz su v hrnci, som zvedava, ako nam budu na obed chutit B-)
My ich natierame kyslou smotanou a plnime dusenou kuracinkou s paprikou, fazulami v omacke, kukuricou, chilli a podobne, na mexicky styl :)
Dakujem aj za tuto verziu .