Slané karamelky
Slané karamelky

Domáce slané karamelové cukríky

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. decembra 2023
Domáce slané karamelové cukríky
Foto: Jana Štrbková

Pamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie Zobraziť celý popisPamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny. No a čerešnička na torte je trocha soli, ktorá dodá tejto dobrote tú najlepšiu chuť.

50 ks
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks nesladené (po 397 g)
200 g
200 g
3 PL
1 PL
1 PL
Na posypanie:
 (vločky)




Postup

  1. 1

    Štvorcový pekáč 20x20 cm vyložíme papierom na pečenie. V hrnci na miernom ohni zahrievame kondenzované mlieko, maslo, cukor a med, šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a maslo neroztopí.

  2. 2

    Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi 8 minút tak, aby sa nevytvorili hrudky, kým nevznikne zlatá karamelová hmota. Rýchlo vmiešame vanilkový extrakt a soľ.

  3. 3

    Masu prelejeme na pripravený plech (pracujeme rýchlo, kým karamel vrie) a zľahka posypeme vločkami soli. Položíme do chladnej miestnosti na 12 hodín.

  4. 4

    Stuhnuté narežeme na malé kocky, položíme na papier na pečenie alebo zabalíme do obalov na cukríky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia