Domáce pletenky plnené mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už som sa touto myšlienkou pohrávala dlhšiu dobu, len akosi som stále bola lenivá vytiahnúť elektrický mlynček a potom ho pol hodinu umývať kvôli 100 g. mletého mäsa..takže som to dnes prekonala a výsledok , no čo vám budem, rohlík aj s mäsom a k tomu už fakt nič nechýba..uvarila som k nim lipový čaj..

10
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si dala vykysnúť kvások..pridala som ho k múke a vymiesila som som cesto..pred koncom som pridala olej a rascu..posypala som vrch múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť hodinu..
  2. vykysnuté cesto,..
  3. dala som ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelila na bochníky..z prvého bochníka som urobila 3 kusy, tie som iba rukami roztlačila, aby som mala miesto pre plnku..
  4. mäso som premlela 2 x, aby bolo jemnejšie , dochutila a iba chvíľku osmahla...dala som do chladničky stuhnúť, aby sa mi s ním lepšie pracovalo...z uvedeného množstva som naplnila iba 3 pletenky, ostatné som urobila na prázdno..bola to skúška, ako to bude chutiť s mäsom..inak budem to robiť častejšie, lebo nám chutili lepšie ako tie prázdne..
  5. rozložila som ju na 2 bočné cestá a prostredný som nechala bez plnky..
  6. cesto som zatvorila a prešúľala..
  7. a zaplietla..
  8. všetky naplnené a zapletené som ukladala na plech vystlaný pečiacim papierom..potrela som ich mliekom a posypala semienkami...nechala som ich podkysnúť pokiaľ sa mi zohriala trúba..
  9. na 180 st. sa piekli 20 min.. hotovo upečené..
  10. prajem vám dobrú chuť..