Domáce pesto

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /> Výroba domácich pochúťok s príchuťou Stredomoria, ktoré potešia počas celého roka, býva pomerne časovo náročná. Práve preto je dôležité siahnuť po praktických kuchynských pomocníkoch, zvoliť overený postup a použiť kvalitné prípravky, ktoré zjednodušia prípravu a výrazne ušetria čas. Tak dobrú chuť! Komerčný recept

3 poháre à 200 ml
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Píniové oriešky dáme do igelitového vrecka a rozdrvíme. Cibule olúpeme a nakrájame nadrobno. Oriešky, s cibuľou, bazalkou, parmezánom, olejom, soľou, prípadne s cesnakom rozmixujeme ponorným mixérom, najlepšie v sklenenej alebo kovovej nádobe.
  2. V 1 lyžici teplej vody rozmiešame pomôcku na konzervovanie, vmiešame do pesta a naplníme ním poháre. Pokvapkáme olejom a ihneď uzavrieme viečkom.
  3. TIP: Otvorené pesto uchovávame na chladnom, tmavom mieste.
  4. Pesto je špecialita pochádzajúca z talianskej kuchyne. Je to koncentrovaná omáčka (husté pyré) vhodná na dochutenie najmä cestovín, ale aj iných pokrmov. Základnými surovinami na výrobu pesta sú: čerstvá bazalka, píniové oriešky, olivový olej a parmezán. Ďalšími ingredienciami na dochutenie môžu byť rajčiny (aj sušené), cesnak, cibuľa, čerstvé bylinky apod.