Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Domáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to ;)

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky nasypeme múku a urobíme jamku. Rozbijeme dve vajíčka, prstami rozmiešame bielky a žĺtky, pridáme olivový olej, vodu a soľ. Suroviny spojíme a preložíme na pracovnú dosku. Vypracujeme hladké jemné cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na polhodinku do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme tenké pláty a nakrájame podľa nálady :)
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, vhodíme rukou roztlačený strúčik cesnaku a nasekanú chilli papričku bez semienok.
  3. Po chvíli prihodíme strúhanku a miešame. Strúhanka sa trocha opečie a v závere nám krásne zahustí omáčku.
  4. Pridáme nakrájané a šupky zbavené paradajky.
  5. Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode. Trvá to len chvíľku.
  6. Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy.
  7. Paradajky na panvici podlejeme vodou z cestovín a pridáme scedené cestoviny.
  8. Zamiešame, prehrejeme a na záver vmiešame rukolu a olivy.
  9. Podávame s ovčím syrom pecorino.