Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Konečne som dostala domácu hovädinu a úplne čerstvú..keď mi ju priniesli, musela som čakať so zmrazením, pokiaľ vychladne..mäsko má celkom inú chuť ,ako to, čo som kupovala v obchodoch..
6 porcií |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento kus domácej hovädzinky som ani nezmrazila..včera som si ho pripravila do chladničky na dnešné varenie..
- pripravila som si cibuľu a slaninu..slaninu som pokrájala na kocky..cesnak pridávam už do hotového jedla.. mäso som pokrájala na kocky..
- do rajnice som dala masť, pridala som pokrájanú slaninu a cibuľu a nechala všetko spolu opiecť ..
- pridala som umyté mäso..
- na tomto slaninovo-cibuľovom základe som nechala mäso dusiť, pokiaľ sa všetka tekutina neodparí...takže zostane iba na tuku..treba miešať..
- pridala som rascu, červenú mletú papriku a toto všetko som podliala paradajkovým pretlakom..na pretlaku som dusila mäso 10 min. a premiešavala..
- osolila, okorenila a podliala som vodou, iba toľko, aby bolo mäso ponorené..stiahla som plameň, zakryla pokrievkou a pomaly som mäsko dusila do mäkka..po 50.minútach pomalého dusenia, som rozmiešala vo vode múku, pridala som k mäsu a aj cesnak..pokračovala som v pomalom dusení, pokiaľ mäsko nebolo celkom mäkké..
- pokiaľ sa mäsko dusilo, dala som si ohriať knedlík, ktorý mávam v mrazničke..pokrájala som ho na plátky..uložila na tanier a pridala výborné mäsko so šťavou..celkom iná chuť mäsa, toto domáce sa skutočne nedá porovnať s marketovým..prajem vám dobrú chuť..