Domáca griotka

helenam - bez fotkyhelenam, 23. júna 2012
Domáca griotka
Foto: helenam

Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte Zobraziť celý popisIde o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.

15 minút
príprava

Suroviny

2 kg
1 kg
1 l (rum)
1 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.

  2. 2

    Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)

Diskusia k receptu

margaretka28
Toto voľakedy dávno robievala moja mama,len momentálne nemáme višne,ale dala by som si... a tie višne sme potom balili do nepečených guliek,alebo sme z nich robili orechovo čokoládové šuhajdy.:-)
sjuz
Dnes sme presne robili dva 5-litrovépoháre. No s vodkou, škoricou, citrónovou kôrou a mandľami...U6 sa nevieme dočkať:)!
leomax
Presne takéto niečo robím, len miesto višni dávam čierne ríbezle.Je to fakt delikatesa, a vraj aj veľmi zdravé/ ráno na lačno štamprlíček/.Na zdravie!
nesi
ešte stále je v špajzy v pohári od vlaňajška nemá kto piť a recept mám spred 40tich rokov keď kámoška robila v Trenčíne borovičkovej a doniesla tento recept z roboty priamo z výroby bol:1 kg višní,1kg kriš.cukru a 1liter rumu.
nesi
Višne sme používali do pudingových guliek
luk7
@sjuz (23.6.2012 20:22)
Dobrý, môžte mi prosim napísať pomer ingredienci, príp.postup, čo ako kedy???
môj mail : blekota75@gmail.com
brigit
Tiež robievam, akurát teraz som bola na višne,idem robiť, vlaňajšia sa už minula 😍😍😍😋😋😋😜
pallok
Hej vyzerá to dobre a aj keď nám doktori zakazujú všetko čo máme radi, je predsa vedecky dokázané, že alkohol v malých dávkach neškodí v akomkoľvek množstve! Višne mám, rum kúpim a možno to nebudem ani riediť - originál je iba jeden.