Domáca griotka

Domáca griotka
Foto: helenam
helenamHelenam, recept pridal: 23. júna 2012 18:07Ďalšie jeho recepty

Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.

2

Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 23. júna 2012 o 18:34
    Toto voľakedy dávno robievala moja mama,len momentálne nemáme višne,ale dala by som si... a tie višne sme potom balili do nepečených guliek,alebo sme z nich robili orechovo čokoládové šuhajdy.:-)


  • babkamt, 23. júna 2012 o 18:53
    » varecha.pravda.sk/recepty/visnovica-druha-cast/19588-rece...
    Ešte mám z minulého roku 1,5 fľaše. Keď príde na návštevu švagriná , tak si dáme po kalíšku. Višne síce ešte mám , no načo budem robiť do zásoby. Možno na budúci rok znovu spravím.


  • medulienka122, 23. júna 2012 o 20:21
    vitaj na Vareche, tá griotka teda má grády, panebože!


  • sjuz, 23. júna 2012 o 20:22
    Dnes sme presne robili dva 5-litrovépoháre. No s vodkou, škoricou, citrónovou kôrou a mandľami...U6 sa nevieme dočkať:)!


  • leomax, 23. júna 2012 o 21:38
    Presne takéto niečo robím, len miesto višni dávam čierne ríbezle.Je to fakt delikatesa, a vraj aj veľmi zdravé/ ráno na lačno štamprlíček/.Na zdravie!


  • mariaklara, 24. júna 2012 o 00:14
    Ukladám si recept. Ak zoženiem višne, vyskúšam.


  • prdelinka, 24. júna 2012 o 13:35
    :DDD vodka s rumom ? uz sa tesim kedy to vyskusam :)))


  • nesi, 24. júna 2012 o 16:03
    ešte stále je v špajzy v pohári od vlaňajška nemá kto piť a recept mám spred 40tich rokov keď kámoška robila v Trenčíne borovičkovej a doniesla tento recept z roboty priamo z výroby bol:1 kg višní,1kg kriš.cukru a 1liter rumu.


  • nesi, 24. júna 2012 o 16:04
    Višne sme používali do pudingových guliek


  • alaba, 25. júna 2012 o 11:00
    recept dobry, len visne nemam :-(


  • medovnicek, 26. júna 2012 o 20:15
    mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist