Domáca griotka

Domáca griotka
Foto: helenam
helenamHelenam, recept pridal: 23. júna 2012 18:07Ďalšie jeho recepty

Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.

2

Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 23. júna 2012 o 18:34
    Toto voľakedy dávno robievala moja mama,len momentálne nemáme višne,ale dala by som si... a tie višne sme potom balili do nepečených guliek,alebo sme z nich robili orechovo čokoládové šuhajdy.:-)


  • babkamt, 23. júna 2012 o 18:53
    » varecha.pravda.sk/recepty/visnovica-druha-cast/19588-rece...
    Ešte mám z minulého roku 1,5 fľaše. Keď príde na návštevu švagriná , tak si dáme po kalíšku. Višne síce ešte mám , no načo budem robiť do zásoby. Možno na budúci rok znovu spravím.


  • medulienka122, 23. júna 2012 o 20:21
    vitaj na Vareche, tá griotka teda má grády, panebože!


  • sjuz, 23. júna 2012 o 20:22
    Dnes sme presne robili dva 5-litrovépoháre. No s vodkou, škoricou, citrónovou kôrou a mandľami...U6 sa nevieme dočkať:)!


  • leomax, 23. júna 2012 o 21:38
    Presne takéto niečo robím, len miesto višni dávam čierne ríbezle.Je to fakt delikatesa, a vraj aj veľmi zdravé/ ráno na lačno štamprlíček/.Na zdravie!


  • mariaklara, 24. júna 2012 o 00:14
    Ukladám si recept. Ak zoženiem višne, vyskúšam.


  • prdelinka, 24. júna 2012 o 13:35
    :DDD vodka s rumom ? uz sa tesim kedy to vyskusam :)))


  • nesi, 24. júna 2012 o 16:03
    ešte stále je v špajzy v pohári od vlaňajška nemá kto piť a recept mám spred 40tich rokov keď kámoška robila v Trenčíne borovičkovej a doniesla tento recept z roboty priamo z výroby bol:1 kg višní,1kg kriš.cukru a 1liter rumu.


  • nesi, 24. júna 2012 o 16:04
    Višne sme používali do pudingových guliek


  • alaba, 25. júna 2012 o 11:00
    recept dobry, len visne nemam :-(


  • medovnicek, 26. júna 2012 o 20:15
    mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist