Domáca griotka

helenamHelenam, 23. júna 2012 18:07
Ďalšie jeho recepty »

Domáca griotkaFoto: helenam

Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.

15 min
príprava

Suroviny

2 kg
1 kg
1 l (rum)
1 l

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.

  2. 2

    Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist