Domáca griotka

Autor receptu: helenam

Ide o lahodnú griotku, ktorá je oveľa lepšia ako tá z obchodu. Ak máte trochu višní,rumu a cukru tak sa o pár týždnov dočkáte vlastnej griotky.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov.
  2. Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta :-)