Domáca bravčová krkovička na mojom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom
vínečku..nezvyknem robiť jedlá často na víne, ale toto sa vydarilo úplne najsamlepšie..
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčovú krkovičku som umyla, pokrájala na hrubšie rezy a osušila...obalila v hladkej múke a na 1 lyžici masti som opiekla do zlatista zo všetkých strán..
- do rajnice som si dala pokrájanú slaninu..
- keď sa opiekla, pridala som pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku...
- potom som pridala na cibuľu opečené kusy krkovičky ...
- osolila, okorenila a podliala červeným vínom...a pridala 2 lyžice kečupu...
- dusila som 1 hodinu a podlievala malými dávkami červeného vína... a hotové mäsko...
- kým sa mäso dusilo, očistila som si zemiaky a uvarila v osolenej vode...scedila a uložila hotové jedlo na tanier...prejem dobrú chuť...