Dobošové rezy fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 26. mája 2012

Recept mám vystrihnutý z nejakého časopisu,ale už neviem z akého.Sú to najlepšie dobošky aké poznám.

Suroviny

700  g
300 g
50 g
3 ks
100 ml
1  aj pol balíčka
Plnka:
1 l
3 ks
250 g
2 PL
375 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime dohromady a rozdelíme na 6 častí.Další postup je ako na medové rezy.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka pudingového prášku a cukru uvaríme krém,ešte do horúceho zamiešame 125 g masla a necháme voľne vychladnúť,maslo zabráni vytvoreniu "kože".

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvlášť vymiešame maslo.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postupne zašľaháme puding.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kakao a dobre vyšľaháme.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené pláty naplníme krémom.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polejeme čok. polevou.

    Dobošové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dandy51
nooo,klobúk dolu, všetky recepty vyzerajú skvele a hlavne chutne, dosť nebezpečné pozerať v sobotu podvečer,zajtra si musím spraviť niečo sladké,ale určite niečo jednoduchšie:-)
torticka
Tak toto mám veľmi rada. Mňam. Takýmto spôsobom ozaj neschudnem.
Ukladám a spravím.
izabella929
krásne, nádherné a niet čo iné dodať...) snáď len to, že by bolo fajn, keby sem prileteli.-)))
tiziana
mňam, pudingové, máš ich veľmi krásne :-) hoď sem :-D
helca103
jeden lepší ako druhý , veru nám tu dnes robíš poriadne chute.Tento určite vyskúšam lebo som ešte nenašla dobrý recept na dobošku a tento vypadá prudko jedlo :-))
dejna42
mňamky,ešte z detstva moje najobľúbenejšie, ukladám!
dejna42
mňamky,ešte z detstva moje najobľúbenejšie, ukladám!
helca103
to máš pravdu @sovka62 aj ja som tu len od jari 2010 takže som o ňom nevedela.Celkom dobrý nápad od redakcie dávať sem upútavku na staršie recepty a zároveň vďaka ,,služobne" starším varecháčkam že vždy pomôžu.
tatranka
Preto že ja robím dobošové rezy z piškótového cesta,veľmi sa mi tvoj recept hodí aj páči.Zákusky máš veľmi pekné.Ukladám a najbližšie vyskúšam.Budem mať príležitosť.
tinca
je to trochu pracný zákusok, ale mám ho rada, vydaril sa ti
orchidea
Robievam dobošové rezy podľa receptu » varecha.pravda.sk/recepty/dobosove-rezy/3739-recept.html... je podobný tvojmu a rezy sú skutočne vynikajúce, ja pridávam do plnky aj trochu rumu. Vyskúšam však aj tvoj recept pre zmenu....
janalad
vdaka za recept.vyborny odskusany, uz som ho robila v priebehu mesiaca 2x
nikus111
chcela bysom sa opytat co nevedi ked si spracujem cesto a bude v chladnicke aj dva dni nevadi to?
nikus111
ja nechapem v postu pe je napysane ze maslo dame este do horuceho pudingu a potom ze zvlast vyslahame a pritom je napysane v postupe iba 50g masla takze ja neviem
margaretka28
@nikus111 , cesto ked zamiesiš, treba s nim hned pracovať, inak by vyschlo a stvrdlo a nedalo by sa vyľkať, skladovať dlhšie v chladničke môžeš len tukové, alebo medovníkové cesto, sem ide len 50 g tuku do cesta, tak odporúčam zamiesiť, vyvaľkať a upiecť :-)
jarkaa2021
dnes som piekla tortu podla vašho receptu potom dam vedeť ako chutila dakujem za receptík:-)
angiek
piekla som na hody a zmizol medzi prvymi, vynikajuci recept, budem ho piect castejsie, dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia