Dobošové rezy

Dobošové rezy
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 29. decembra 2009 14:32Ďalšie jeho recepty

Rada pečiem dobošky, je toho veľa a v pohode vydržia aj v mrazničke.

Suroviny

8
porcií
60
minút
príprava
6
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.

2

Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.

3

Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.

4

Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 30. decembra 2009 o 15:15
    Doteraz som poznala len dobošky z piškótového cesta. Ich pečenie bolo dosť náročné pláty bol tenučké a papier sa z nich zle odlepoval. Tak vyskúšam tieto tvoje a uvidím.


  • tilda, 17. februára 2010 o 14:23
    Výborný recept zajtra to aj vyskúšam . Vyzerá to dobré.


  • sovka62, 13. marca 2010 o 20:40
    Vo štvrtok som upiekla pláty a naplnila som ich. V piatok som orezala kraje, zvyšok som rozdelila na tri pásy a tie som poliala čokoládou. (Použila som ale inú polevu, šľahačku s čokoládou, aby som mla istotu, že mi poleva pri krájaní nepopraská). Dnes tu boli celý deň všetky naše dcéry s rodinami a doboška mala veeeľký úspech. Rezy boli prekrásne (prvý raz v živote môj zákusok vyzerá úplne ako od profesionála) a boli aj veľmi dobré. Také dobré, že cukrári by sa mali od Teba učiť, lebo tie čo sa predávajú sú oveľa horšie. Tak Ti veľmi pekne ďakujem za tento skvelý recept.


  • uschi, 13. marca 2010 o 22:06
    Ďakujem Sovka62, naozaj sa tieto dobošky nedajú s kupovanými porovnať a na množstvo, koľko sa z jednej dávky nakrája, myslím, že aj vyjdu lacnejšie. Pekávame ich už ani neviem odkedy a vždy sa podaria. Nedá sa tu čo pokaziť, sú skvelé.
    Aj keď je pečenie mojou veľkou vášňou, určite sa mám ešte čo učiť od profesionálov. Boli aj také koláčiky, ktoré nakoniec papali naše pipky. Človek sa učí celý život.


  • michsamant, 5. mája 2010 o 19:30
    Milujem dobosky!


  • anad, 18. októbra 2010 o 15:01
    Piekla som ich v piatok,ale nemilo ma prekvapili pretože pláty zostali aj po naplnení suché a dosť tvrdé.Myslela som,že musia trochu odstáť ako medové,ale ani dnes to nie je ono.Možno som kdesi spravila chybu,ale ja budem piecť len klasické piškótové


  • vierena, 13. mája 2011 o 13:42
    Vyzerajú výborne, v sobotu máme rodinnú oslavu, tak ich vyskúšam.


  • orchidea, 12. septembra 2011 o 11:52
    @Uschi - chcem ti poďakovať za skutočne výborný recept. Piekla som dobošové rezy podľa teba a vydarili sa bez problémov. Cesto bolo veľmi dobré, pláty sa dali ľahko vyvaľkať. Plnku som si podľa seba ešte dochutila pridaním viac čokolády a kakaom (my máme radi viac kakaové) a pridala som aj rum. Ďakujem za dobrý recept a odporúčam všetkým.


  • zdenkas, 13. novembra 2011 o 16:27
    Tieto dobošky musím aj ja vyskúšať,len sovka62,akú čokoládu dávaš na tento koláčik?


  • katerin, 30. novembra 2011 o 11:45
    Tak ten se ti povedl,klobouk dolu!Musim ho tez vyskouset,uz jsem ho nejedla strasne hodne let.Dik za recept!


  • zdenkas, 26. decembra 2011 o 14:36
    Rezy môžem vrelo odporučiť,sú výborné a skoro aj zjedené.


  • helca103, 27. júna 2012 o 21:48
    vydarený zákusok, dobošky milujem a táto tvoja je ukážková, veru by som si dala. Ukladám do mojej kuchárskej knihy.
    Domáca ja najlepšiaaaaaa


  • gabika601, 2. septembra 2012 o 12:28
    robila som pred týždňom. Úžasné. Dostala som dokonca pochvalu od budúcej svokry (čo sa tak často nestáva :) ) Ďakujem za recept. Prepíšem si do svojho receptového zošita.


  • cukrar, 14. júla 2013 o 22:45
    ja som robil aj tortu bola výborná, len treba urobiť z dvojitej dávky


  • nikola166, 2. januára 2014 o 15:10
    robila som ich na Vianoce - podarili sa na jedničku :) pláty som si upiekla v predstihu ( asi 3 tyzdne pred vianocami )-vyzerali hrozne :D a boli tvrde :D uz som neverila, ze sa mi podaria ! no potom som ich naplnila krémom a zmäkli úúžasne ! .. ako páperie :) mňam .. dobošku už len podľa tvojho receptu :)


  • jankazj, 1. apríla 2014 o 17:40
    ahojte,mam jednu otazocku,upiekla som uz jeden plat cesta ale po upeceni je dake tvrde,neviem ci to ma tak byt,nemal by byt makky?


  • jankazj, 1. apríla 2014 o 17:41
    alebo to po prelozeni kremu zmakne?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist