Dobošové rezy

uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, 29. decembra 2009 14:32
Ďalšie jej recepty »

Dobošové rezyFoto: uschi

Rada pečiem dobošky, je toho veľa a v pohode vydržia aj v mrazničke.

8
porcií
60 min
príprava
6 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Rozdelíme ho na 6 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.

  3. 3

    Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding. Čokoládu rozpustíme a pridáme do ešte teplého pudingu. Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.

  4. 4

    Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist