Foto: dorisa
Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy , vianočné pečenie. Mám doma všetko, čo potrebujem a to je hlavné, nemusím behať Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise Nový čas pre ženy , vianočné pečenie. Mám doma všetko, čo potrebujem a to je hlavné, nemusím behať a zháňať (ďatle) ainé. Je to predpríprava na vianočné pečenie. Recept je na malý hlboký plech (cca30x30cm) .V recepte nie je použitý cukor, banány by nemali byť nedozreté, radšej prezreté.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g, bez kôstky |
|
2 ks |
|
175 g |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
75 g |
|
75 g |
|
60 g |
|
1 KL |
|
50 g |
|
50 g |
|
Poleva: | |
120 g |
|
1 KL, pokrmový |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláčik.
-
2
Ďatle odkostujeme, nasekáme, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a 10 minút varíme na miernom ohni. Potom ešte 2 minuty varíme na prudkom ohni, až kým nevznikne pretlak. Necháme vychladnúť.
-
3
Maslo, roztlačené banány , vanilkovú esenciu a vajcia rozšľaháme.
-
4
V miske zmiešame múku, kakaový prášok, škrobovú múčku a prášok do pečiva.
-
5
Cez sitko preosejeme zmes do ďatlového pretlaku, do ktorého sme vmiešali zmes z bodu 3.
-
6
Všetko spolu zmiešame a zapracujeme do cesta aj nasekané orechy a mleté mandle.
-
7
Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech menších rozmerov(asi 30x30cm) a pečieme asi 30 minút, potom ho prikryjeme alobalom a pečieme ďaľších 30 minút.
-
8
Koláč necháme vychladnúť na plechu. Pripravíme si polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku.
-
9
Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Po nakrájaní možme podávať. Dobrú chuť.
na servírovanie.