Ďatlovo- banánové kocky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy , vianočné pečenie. Mám doma všetko, čo potrebujem a to je hlavné, nemusím behať a zháňať (ďatle) ainé. Je to predpríprava na vianočné pečenie. Recept je na malý hlboký plech (cca30x30cm) .V recepte nie je použitý cukor, banány by nemali byť nedozreté, radšej prezreté.

12-16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláčik.
  2. Ďatle odkostujeme, nasekáme, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a 10 minút varíme na miernom ohni. Potom ešte 2 minuty varíme na prudkom ohni, až kým nevznikne pretlak. Necháme vychladnúť.
  3. Maslo, roztlačené banány , vanilkovú esenciu a vajcia rozšľaháme.
  4. V miske zmiešame múku, kakaový prášok, škrobovú múčku a prášok do pečiva.
  5. Cez sitko preosejeme zmes do ďatlového pretlaku, do ktorého sme vmiešali zmes z bodu 3.
  6. Všetko spolu zmiešame a zapracujeme do cesta aj nasekané orechy a mleté mandle.
  7. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech menších rozmerov(asi 30x30cm) a pečieme asi 30 minút, potom ho prikryjeme alobalom a pečieme ďaľších 30 minút.
  8. Koláč necháme vychladnúť na plechu. Pripravíme si polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku.
  9. Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Po nakrájaní možme podávať. Dobrú chuť.