Ďatlovo- banánové kocky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy , vianočné pečenie. Mám doma všetko, čo potrebujem a to je hlavné, nemusím behať a zháňať (ďatle) ainé. Je to predpríprava na vianočné pečenie. Recept je na malý hlboký plech (cca30x30cm) .V recepte nie je použitý cukor, banány by nemali byť nedozreté, radšej prezreté.
12-16 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláčik.
- Ďatle odkostujeme, nasekáme, dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a 10 minút varíme na miernom ohni. Potom ešte 2 minuty varíme na prudkom ohni, až kým nevznikne pretlak. Necháme vychladnúť.
- Maslo, roztlačené banány , vanilkovú esenciu a vajcia rozšľaháme.
- V miske zmiešame múku, kakaový prášok, škrobovú múčku a prášok do pečiva.
- Cez sitko preosejeme zmes do ďatlového pretlaku, do ktorého sme vmiešali zmes z bodu 3.
- Všetko spolu zmiešame a zapracujeme do cesta aj nasekané orechy a mleté mandle.
- Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech menších rozmerov(asi 30x30cm) a pečieme asi 30 minút, potom ho prikryjeme alobalom a pečieme ďaľších 30 minút.
- Koláč necháme vychladnúť na plechu. Pripravíme si polevu z rozpustenej čokolády a stuženého tuku.
- Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť. Po nakrájaní možme podávať. Dobrú chuť.