Cviklový šalát

mariaklaraMariaklara, 58 ročná žena, Vráble, 3. januára 2011 7:51
Ďalšie jej recepty »

Vždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som prišla na to, že je výborná aj v surovom stave, pokiaľ ju dobre prichutíme.

2-4
porcie
25-30 min
príprava

Suroviny

2 ks, stredne veľká
2 ks, kyslé
1 ks, menší
1 ks, malá
1 pohárik, v sladkokyslom náleve

Postup prípravy

  1. 1

    Cviklu, jablká ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku (kumu robí cibuľka problémy, nemusí si ju pridať), pokrájaný pór a chren v sladkokyslom náleve. Všetko spolu premiešame, ak máte pocit, že je šalát málo šťavnatý, môžete si urobiť trochu sladkokyslého nálevu a premiešať.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist