Cvikla v korenistom náleve

babkamt - fotkababkamt, 23. septembra 2014

Tento recept mi dala švagriná. Chutnala som ho. Nesterilizuje sa, drží sa v chladničke. Nemám doma cviklu, preto bude recept bez fotiek.

Suroviny

1 kg
5 ks
2 ks
12 - 15 ks
12 - 15 ks
Octovo-cukrový nálev:
2 ČL
250 ml
500 ml
1 ks
75 g




Postup

  1. 1

    Jeden kilogram cvikle treba variť jednu hodinu. Vychladenú nakrájať na plátky spolu s 5 strednými cibuľami. Vložiť do pohára spolu s bobkovými listami,klinčekmi a novým korením.

  2. 2

    75 g cukru, 500 ml vody, 2 kl soli prevariť , odstaviť z ohňa a pridať 250 ml vínneho octu a jedno vrecko Pomôcky na konzervovanie. Nálev premiešať a pridať k uvarenej nakrájanej cvikli. Nechať pár dní odležať v chladničke. Potom sa už môže konzumovať.

Diskusia k receptu

lacquer
Cvikla vydrží v chladničke aj bez pomôcky na konzervovanie - načo otráviť super zdravú cviklu?
babkamt
@kimlo odpísala som si na TS.
@lackguer máš pravdu, ja by som tú pomôcku tiež nedala. No v recepte bola písaná, tak som ju pripísala. Veď táto dávka je len z jedného kila, ktoré sa rýchlo skonzumuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia