Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z umytej cukety som pomocou zeleninovej škrabky nakrájala tenké plátky.
  2. Nakrájané tenké plátky cukety som položila na veľký tanier, aby som ich mala nachystané na plnenie.
  3. Očistené zemiaky som pokrájala na menšie kocky, ktoré som uvarila do mäkka, scedila som ich a s trochou vody z varenia som ich pretlačila na kašu /bez mlieka a masla/.
  4. Do misy som dala mleté mäso, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a spracovala som dobre rukou na vláčne "cesto", ktoré som trošku zahustila strúhankou.
  5. Z mäsového cesta som vlhkou rukou vytvarovala menšie šúľky veľkosti šírky cuketových plátkov, do ktorých som šúľky na tesno zabalila.
  6. Cuketové závitky som vložila do pekáčika s olejom a piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 220 stupňov.
  7. Na tanier som dala zemiakovú kašu, omastenú výpekom a 6-7 cuketových závitkov na osobu, s osminkami paradajok a zvyšné plátky cukety som ozdobne zavinula a použila na dekoráciu hotového jedla.