Cuketové závitky s mäsovými šúľkami a zemiakovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Teraz na jar robievam pre našich tieto cuketové závitky, ktoré sú veľmi chutné.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Z umytej cukety som pomocou zeleninovej škrabky nakrájala tenké plátky.
- Nakrájané tenké plátky cukety som položila na veľký tanier, aby som ich mala nachystané na plnenie.
- Očistené zemiaky som pokrájala na menšie kocky, ktoré som uvarila do mäkka, scedila som ich a s trochou vody z varenia som ich pretlačila na kašu /bez mlieka a masla/.
- Do misy som dala mleté mäso, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a spracovala som dobre rukou na vláčne "cesto", ktoré som trošku zahustila strúhankou.
- Z mäsového cesta som vlhkou rukou vytvarovala menšie šúľky veľkosti šírky cuketových plátkov, do ktorých som šúľky na tesno zabalila.
- Cuketové závitky som vložila do pekáčika s olejom a piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 220 stupňov.
- Na tanier som dala zemiakovú kašu, omastenú výpekom a 6-7 cuketových závitkov na osobu, s osminkami paradajok a zvyšné plátky cukety som ozdobne zavinula a použila na dekoráciu hotového jedla.