Cuketové muffiny netradične s goji fotorecept

kristie - fotkakristie, 15. augusta 2013
Cuketové muffiny netradične s goji (fotorecept)
Foto: kristie

Keď už celý týždeň triedim odložené muffinové recepty a vymýšľam a kombinujem čo sa dá, vznikla ďalšia neskutočná dobrota ktorú musím najbližšie zopakovať z Zobraziť celý popisKeď už celý týždeň triedim odložené muffinové recepty a vymýšľam a kombinujem čo sa dá, vznikla ďalšia neskutočná dobrota ktorú musím najbližšie zopakovať z dvojnásobnej dávky :) ja som si nemohla odpustiť čokoládu a milované oriešky, ale ak ich chcete ozaj zdravé (čo s cuketou a goji určite sú), kľudne sa dajú pripraviť aj bez týchto prehreškov a cesto je napriek tomu vynikajúce, vláčne a hlavne šťavnaté :)

12
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g (jedna veľká)
150 g
2 ČL
70 g
1 ks
1/2 PL
25 g
60 g
70 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cuketu- umyjeme, ošúpeme, pozdĺžne prerežeme, vydlabeme stred a najemno postrúhame. Cuketa ináč detoxikuje, zvyšuje imunitu a má mnoooho ďalších plus :)

    Cuketové muffiny netradične s goji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame ju s vajcom, cukrom, múkou, PDP, olejom a nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu vymiešanú s maslom. Pridáme goji- "ovocie šťastia", a potom už čo len chceme.. ja som dala ešte oriešky a brusnice :)

    Cuketové muffiny netradične s goji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A naplníme košíčky, pečieme na 180° ako obyčajne, asi polhodinku :) Zhruba rovnaký čas odolávame vyskúšaniu, kým celkom nevychladnú.. čo sa mne nepodarilo :D dobrú chuť!

    Cuketové muffiny netradične s goji (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
si veľmi šikovná, tvoj recept a hlavne jeho svieže predvedenie chválim...cítim závan čerstvého vietora!
mariamka
naozaj sikulka, pecies a prezentujes recept ako uplna proficka :), o fotkach ani nevravim, super! len tak dalej, goji mam velmi rada, vravi sa "hrst denne" , to bude treba zjest asi cely plech :)
kristie
tak tak, ja som to s goji na prvý pokus nechcela preháňať ale nabuduce dam určite viac, tie ktoré mali v sebe na pohľad najviac kúskov mizli prvé :D a ďakujem krásne :)
bozulka
Chválim aj ja,goji /kustovnica/ je veľmi zdravá, ja dávam aj do bábovky miesto hrozienok...Pekná práca.
baskag
600g cukety? Vyslo mi to na 4stredne cukety, ale je napisane 600 tak som dala 600... cesto vyzeralo ok, po pol hodinke som vybrala a muffiny su mokre a splasli! ?...kde je chyba?
baskag
600g cukety? Vyslo mi to na 4stredne cukety, ale je napisane 600 tak som dala 600... cesto vyzeralo ok, po pol hodinke som vybrala a muffiny su mokre a splasli! ?...kde je chyba?
baskag
Robila som vsetko podla receptu a gramáží.... nepodarili sa. Preco?
kristie
pfu, zamerne som napisala do zatvorky jedna vačšia cuketa, 600g bolo myslené v celku na váhe pri kupovaní, nie už očistenej a vydlabanej, ak si to vážila tak.. možno tam bola chyba.. že si dala asi podstatne viac cukety, 4 stredné mi príde už naozaj dosť..
baskag
No parada... 600g cuketa po ošupani, vydlabaní.a nastruhani ma asi 150-200g. Takze som dala 3x viac a vsetky muffiny mozem vyhodit, lebo z vonku suche a v nutri mokre/surove vajicko sa neda jest! Parada... este ze goji je "lacna surovina". Poprosim teda upravit gramaz v recepte, lebo tych 600g je nepravdivy udaj.... dakujem :-
kristie
no ja sa fakt ospravedlnujem ak to bolo nezrozumitelne.. kvoli tomu tam bolo to "jedna velká"..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia