Čokoládovo-tvarohová torta

sorinka33 - fotkasorinka33, 22. apríla 2012
Čokoládovo-tvarohová torta
Foto: sorinka33

Recept som našla v časopise a hneď sme sa ho s drahým rozhodli vyskúšať :) Príprava bola trošku (najmä pre mňa, čo nemám nervy Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise a hneď sme sa ho s drahým rozhodli vyskúšať :) Príprava bola trošku (najmä pre mňa, čo nemám nervy na ťahavé cesto) náročná, tak sme spojili sily a nejako sme to dobojovali :) Zabavili sme sa a vznikol výborný koláčik :)

15
porcií
60 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
330 g
50 g
200 g (alebo iný tuk)
130 g
1 ks
Plnka:
500 g
500 ml
3 balíčky
1 ks
125 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Najprv cesto - zmiešame dokopy múku (len 280 g), kakao, Heru - prípadne iný tuk. Cukru dáme len 100 g. Primiešame celé vajce a 2-3 lyžice studenej vody. Mixérom, lyžicou alebo rukami vypracujeme cesto. Mne sa cesto lepilo, aj keď malo byť krehké.

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Zo vznikutého cesta odoberieme len 3/4 - tie rozotrieme, resp. roztiahneme po dne a po okrajoch.

  3. 3

    Teraz plnka - zmiešame tvaroh, jogurt, puding (len prášok), kypriaci prášok a práškový cukor. Premiešame poriadne a postupne pridáme vajcia. Celé to dáme do formy, kde sme si predtým dali cesto ako spodnú časť. Ak je plnka tekutá, proste to tam nalejeme, ak je krémová, tak rozotrieme a uhladíme vrch.

  4. 4

    A na záver zo zvyšku cesta budeme robiť mrvenicu, ktorou posypeme vrch koláča. Pridáme k cestu zvyšok cukru, ktorý sme do neho predtým nedali (30 g), a aj zvyšok múky (50 g). Zmiešame a vzniknutou drobenkou posypeme koláč (prípadne potrháme na kúsky a poukladáme rovnomerne).

  5. 5

    Pečieme na 180°C asi 75 minút. Keď je povrch rovnomerne upečený (asi tak v polke pečenia), prikryjeme koláč alobalom, aby nám veľmi nestmavol z vrchu :) Po upečení ju dáme vychladnúť, možno trošku nechať stuhnúť, nech je plnka dobre tuhá (ako cheesecake).

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam,,, naozaj je vláčny,,,ten sa musí jesť "pohádkovo"
hubata
Pekný koláčik a dosť obtiažny, ale ste to krásne vo dvojici zvládli. Vyzerá chutne už na prvý pohľad. Ukladám lebo tvarohových koláčov nikdy nie je dosť. Vďaka.
danielas
Wow,vyzerá to zaujímavo:-)) Ponúkla by som sa veru. Trošku sa mi zdá ten čas pečenia na 180 C a 75 min dlhý. Teda aspoň pre moju rúru,asi by bol suchší, ako ten Tvoj na obrázku.
Moc sa mi páči,uložím si ho a díky
mataliptak
Krásny je ten váš výtvor a musí aj velmi dobre chutiť .... vyzerá šťavnatý mňam mňam ... ukladám a skúsime ho aj my vytvoriť :-)
sorinka33
je tam cokoladovy, alebo ak chces kakaovy puding ;) z toho to je..
alali
vyskusane. nebol zly, priatelovi chutil. ale nabuduce by som dala do plnky menej pudingu.uplne prerazila chut tvarohu a plnka bola taka mierne gumena.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia