Čokoládovo-tvarohová torta

Autor receptu: sorinka33

Recept som našla v časopise a hneď sme sa ho s drahým rozhodli vyskúšať :) Príprava bola trošku (najmä pre mňa, čo nemám nervy na ťahavé cesto) náročná, tak sme spojili sily a nejako sme to dobojovali :) Zabavili sme sa a vznikol výborný koláčik :)

15
porcií
60 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv cesto - zmiešame dokopy múku (len 280 g), kakao, Heru - prípadne iný tuk. Cukru dáme len 100 g. Primiešame celé vajce a 2-3 lyžice studenej vody. Mixérom, lyžicou alebo rukami vypracujeme cesto. Mne sa cesto lepilo, aj keď malo byť krehké.
  2. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Zo vznikutého cesta odoberieme len 3/4 - tie rozotrieme, resp. roztiahneme po dne a po okrajoch.
  3. Teraz plnka - zmiešame tvaroh, jogurt, puding (len prášok), kypriaci prášok a práškový cukor. Premiešame poriadne a postupne pridáme vajcia. Celé to dáme do formy, kde sme si predtým dali cesto ako spodnú časť. Ak je plnka tekutá, proste to tam nalejeme, ak je krémová, tak rozotrieme a uhladíme vrch.
  4. A na záver zo zvyšku cesta budeme robiť mrvenicu, ktorou posypeme vrch koláča. Pridáme k cestu zvyšok cukru, ktorý sme do neho predtým nedali (30 g), a aj zvyšok múky (50 g). Zmiešame a vzniknutou drobenkou posypeme koláč (prípadne potrháme na kúsky a poukladáme rovnomerne).
  5. Pečieme na 180°C asi 75 minút. Keď je povrch rovnomerne upečený (asi tak v polke pečenia), prikryjeme koláč alobalom, aby nám veľmi nestmavol z vrchu :) Po upečení ju dáme vychladnúť, možno trošku nechať stuhnúť, nech je plnka dobre tuhá (ako cheesecake).